VUČIĆ O FORMIRANjU UDRUŽENE OPOZICIJE SRBIJE: Udružuju se oni što ni glavni odbor ne mogu da zakažu

Tanjug

utorak, 11. 08. 2020. u 13:50

ВУЧИЋ О ФОРМИРАЊУ УДРУЖЕНЕ ОПОЗИЦИЈЕ СРБИЈЕ: Удружују се они што ни главни одбор не могу да закажу

Foto: Pink Printskrin

SLOBODA okupljanja i udruživanja u Srbiji je sveta sloboda, kaže predsednik Aleksandar Vučić načelno povodom formiranja Udružene opozicije Srbije.

On je primetio da se u taj savez udružuju oni koji ne mogu ni glavni odbor da zakažu, a da se ne potuku, ni stranku da naprave, a da je ne kupe.

- Slobodna smo zemlja u kojoj svako ima pravo da formira političku stranku, da kupuje političke stranke, da se udružuje, objedinjuje. Sloboda okupljanja u Srbiji je sveta sloboda u pravom smislu reči, za razliku od vremena kada su ti koji se sada udružuju vladali, pa ubili Ranka Panića, i čak nisu hteli za to da kažu 'izvinite'. Nije ga ubila hrvatska vojska dok je bio na ratištu, već oni - kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Pročitao je, kaže, izjavu jednog od lidera iz tog saveza kako bi trebalo da se smeni autokratski režim u Srbiji:

- Pa ga pitam da li su to oni koji nisu u stanju da zakažu glavni odbor pa se potuku, zakažu sednicu stranačkog tela, pa to ne mogu tri meseca, oni koji ne poštuju najbliže saradnike, ili oni koji su kupovali poličke stranke, jer nisu mogli da skupe 10.000 potpisa - primetio je Vučić.

Kao predsednik države srećan je, kaže, što svako može da izjašnjava svoje planove.

- A svi njihovi planovi vezani su za “Vučiću, najgori si na svetu” - naglasio je Vučić.

U izjavi novinarima na novom Savskom trgu ukazao je kako je nekada izgledao taj trg u vreme kada su opozicioni političari bili na vlasti, i kako sada izgleda, dodajući da to pokazuje razliku.

- Dela su ta po kojima treba da se sudi - podvukao je Vučić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (41)

Lola

11.08.2020. 21:27

Kada jednom fudbalskom timu ne ide on ne menja ime kluba već trenera i igrače. Mogu da se udružuje i rade šta hoće ali to im više glasova neće doneti.

Nn

11.08.2020. 21:29

Isti sasatav kao i u SzS samo bez Boska, nema tu nikakve razlike, a sto se jedinstva tice to ne postoji, jedino ih ujedinjuje zelja da skinu Vucica sa vlasti, a medjusobno se ne podnose.

Sasa

11.08.2020. 22:30

Mogu da se komponuju u sta zele narod odlicno zna kako je opozicija se ponasala dok je bila pozicija ,niko ne zaboravlja zatvorene fabrike i zemlju bez investicija.