JOVANOV (SNS): Vlada Srbije 2011. dopustila izvoz naoružanja i vojne opreme

Beta

08. 08. 2020. u 17:08

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i narodni poslanik Milenko Jovanov, izjavio je da je Vlada Srbije iz 2011. godine, čiji je premijer bio Mirko Cvetković, donela sve neophodne odluke kojima se dopušta izvoz naoružanja i vojne opreme.

ЈОВАНОВ (СНС): Влада Србије 2011. допустила извоз наоружања и војне опреме

Milenko Jovanov / Foto Tanjug

Jovanov je naveo da je Vlada Srbije 9. novembra 2006. godine obustavila izvoz naoružanja i vojne opreme u Gruziju, Azerbejdžan, Moldaviju i Jermeniju, ali da je na predlog Ministarstva odbrane 13. oktobra 2011, usvojila Zaključak, kojim se daje saglasnost da tadašnje Ministarstvo ekonomije "izdaje dozvole za izvozne poslove prenosa tehnologije za proizvodnju naoružanja i vojne opreme za potrebe državnih organa Republike Azerbejdžan", saopštio je SNS.

"Nakon toga, Zaključkom iste Vlade, od 2. februara 2012. godine, za Azerbejdžan je omogućen i 'izvoz gotovih proizvoda naoružanja i vojne opreme i njihovih delova'. Najzad, Odlukom Vlade od 24. maja 2012. godine, omogućen je izvoz naoružanja i vojne opreme u Jermeniju, u istom obimu kao i za Azerbejdžan", naveo je Jovanov u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda