MINISTAR VULIN: Srbija je pravna država i sprovodi odluke svih legalnih organa bez obzira šta misli o njima

Novosti online

08. 08. 2020. u 14:40

МИНИСТАР ВУЛИН: Србија је правна држава и спроводи одлуке свих легалних органа без обзира шта мисли о њима

Novosti

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin o napadima nekih političara da Srbija naoružava Gruziju, Azerbejdžan, Moldaviju i Jermeniju.

- Kada pripadanike tajkunskih partija Vučić uhvati u laži, i kada dokaže njihovo licemerje i lažljivost, oni samo nastave da lažu, i nemaju potrebe da objasne ni jedan svoj postupak rekao Vulin i dodao da je "Vlada Srbije 2006. godine donela zaključak kojim se obustavlja izvoz naoružanja i vojne opreme u Gruziju, Azerbejdžan, Moldaviju i Jermeniju."

On je naglasio da je "13. oktobra 2011. godine Vlada koju su činile partije DOS, usvojila zaključak kojim se daje saglasnost da se NVO ipak izvozi u Azerbejdžan, a 2. februara 2012. godine omogućen je i "izvoz gotovih proizvoda NVO i njihovih delova", a potom je odlukom Vlade Mirka Cvetkovića, 24. maja 2012. godine omogućen i izvoz NVO za Jermeniju" i istakao da je "ta odluka do danas na snazi."

- Srbija je pravna država i poštuje i sprovodi odluke svih legalnih organa bez obzira šta misli o njima. Sve greške koje pravimo posle 2012. godine su greške koje smo počinili zato što nismo poništili svaki papir koje su partije DOS iz svojih privatnih razloga progurale kroz organe države i učinile ih zakonom. Tadić svoju politiku nije promenio, nekada se izvinjavao Hrvatima prihvatajući da je Srbija kriva za ratove, a danas pljuje Srbiju u Bakuu - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Mišo Peć

09.08.2020. 11:04

Smatram da nemamo potrebe bilo kome da se pravdamo,ko plati neka i kupi oružje,to pravilo funkcioniše svuda u svetu.Vulin zaslužuje priznanje za marljiv rad na čelu ministarstva odbrane,unapredio je našu vojsku u svakom pogledu i samo nastaviti tako,a ovo za pominjanje predsednika Vučića,uz dužno poštovanje prema predsedniku ipak smatram da Vulin u tim stvarima preteruje.