MINISTAR VULIN: Srbija je pravna država i sprovodi odluke svih legalnih organa bez obzira šta misli o njima

Novosti online

08. 08. 2020. u 14:40

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin o napadima nekih političara da Srbija naoružava Gruziju, Azerbejdžan, Moldaviju i Jermeniju.

МИНИСТАР ВУЛИН: Србија је правна држава и спроводи одлуке свих легалних органа без обзира шта мисли о њима

Novosti

- Kada pripadanike tajkunskih partija Vučić uhvati u laži, i kada dokaže njihovo licemerje i lažljivost, oni samo nastave da lažu, i nemaju potrebe da objasne ni jedan svoj postupak rekao Vulin i dodao da je "Vlada Srbije 2006. godine donela zaključak kojim se obustavlja izvoz naoružanja i vojne opreme u Gruziju, Azerbejdžan, Moldaviju i Jermeniju."

On je naglasio da je "13. oktobra 2011. godine Vlada koju su činile partije DOS, usvojila zaključak kojim se daje saglasnost da se NVO ipak izvozi u Azerbejdžan, a 2. februara 2012. godine omogućen je i "izvoz gotovih proizvoda NVO i njihovih delova", a potom je odlukom Vlade Mirka Cvetkovića, 24. maja 2012. godine omogućen i izvoz NVO za Jermeniju" i istakao da je "ta odluka do danas na snazi."

- Srbija je pravna država i poštuje i sprovodi odluke svih legalnih organa bez obzira šta misli o njima. Sve greške koje pravimo posle 2012. godine su greške koje smo počinili zato što nismo poništili svaki papir koje su partije DOS iz svojih privatnih razloga progurale kroz organe države i učinile ih zakonom. Tadić svoju politiku nije promenio, nekada se izvinjavao Hrvatima prihvatajući da je Srbija kriva za ratove, a danas pljuje Srbiju u Bakuu - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere