VEČERNjE Novosti, avgust 1995. Oluja. Reakcija zvanične Moskve na proterivanje Srba iz Hrvatske.

Komentari (30)

Maxa

04.08.2020. 18:58

@Komentator - Neko ne bi. Opet novac u pitanju. Pa ne bih ga uzeo život da mi je u pitanju. Lično imam pravo na njega. Ne uzimam bre! Uzimamo ga uz obrazloženje da je egzistencija u pitanju. Sram nas bilo. Kakva egzistencija? Stidite se.

buki

05.08.2020. 10:40

@Komi - Пасоши су нешто најмање што тим људима свакако припада, јер вековима живе на простору који је Броз поклонио Хрватској. У тој неизлечиво болесној држави, они су били конститутиван народ, док им усташе уз помоћ Запада и то нису укинули, па не схватам ваш цинизам да је узимање пасоша нешто негативно. Није вам проблем што су усташе узеле толике српске животе, а проблем је што су Срби узели пасош и спасили оно мало преостале имовине коју нису могли да им запале?

Zlatiborac

05.08.2020. 12:05

@Komi - Zasto tako pricas, ko je uzeo hrvatske pasose? Moramo prestati da mrzimo jedni druge, nismo mi Krajisnici i Sumadinci nego Srbi! Ti si sramota naseg naroda.

Pera

04.08.2020. 18:53

Kad su komunjare učinile bilo šta u korist Srbije i Srpskog naroda? I ovi naši i oni ruski uvek su gledali samo svoj lični interes. Milošević je preko svojih pijuna prodao Srbe iz RSK, a kolika je Ruska podrška Srbiji videli smo 1999. Srbija im je dobra samo ako mogu da se koriste. Kao u slučaju NISa i "Južnog Toka ". Mi imamo samo sebe i svoju zemlju, a od drugih i ne očekujemo ne znam šta.

Mungos

04.08.2020. 19:21

Znate, baš me nerviraju te žestoke poruke i reagovanja kada se nešto desi Srbima. Ili pomognite ili ćutite. A nikad niko nije pomogao...

Dejan

04.08.2020. 19:32

Ne verujem vise vala ni domacoj crkvi a kamoli stranim(ruskim) ministrima i kameradima. Najbolje nam je bilo za vreme Dusana Silnog ali i on je bio Srbin katolik. Posle raskola krece po srpski narod sve po zlu

Rade

04.08.2020. 19:41

Руско реаговање.... бвахахахахахахаха... дајте молим вас, реаговали су као и увек - млако, како им и приличи. Кога Грк храни и Рус брани, зна се шта му припада. Крените са пљувањем и минусима, ако вам је тако лакше.

Bozidar

04.08.2020. 20:20

O Boze sacuvaj nas licemjerja. Sta Srbi imaju od ruskih saopstenja? Gledali su nasu katastrofu i nista nisu uradili. Jesu, pisali su nanostrija saopstenja. I uvazila su se kao sto vidimo. Strasno da strasnine ne moze biti. Uvijek smo im sluzili za ostvarenje nekih njihovih interesa. Dosta sa nasom ludom naivnostju.

Momcilovic Ljubomir

04.08.2020. 21:28

Cinjenica je da su Srbi devedesetih godina, na prostorima bivse nam zajednicke drzave doziveli najvecu TRADEDIJU u svojoj novijoj ISTORIJI. Tragediju, za koju mi danas nemamo moralno pravo, da optuzujemo druge NARODE. Jedini krivci za nasu sudbinu smo mi sami ! Srbija je u najkriticnijim momentima naseg bratoubilackog rata, izdala i izneverila svoje sunarodnike koji su ziveli izvan njene teritorije. Srbima u Bosni je uvela SANKCIJE, a Srbe u Hrvatskoj je prepustila na milost i nemilost Franji Tudjmanu. Kosovo je usledilo kao sto znamo kasnije.Za mene danas nema dileme ! Srbija je nasoj NACIJI nanela veliku sramotu, koju jos puno GENERACIJA nece moci da otkloni.S.S.S.Spasava !!!!

buki

05.08.2020. 10:56

@Momcilovic Ljubomir - Покушала је Србија да заштити Србе на КиМ, па се читав западни шљам кроз Нато обрушио на нас. Мали смо ми да можемо да се одбранимо од целокупне светске ратне машинерије и од сатанистичке пропаганде у свим њиховим предратном и ратним извештајима. Било шта да је Србија урадила, фашисти би у тим годинама изгурали оно своје - давно започето и зацртано као план.

Šone violinista

04.08.2020. 22:06

Da svi su to najoštrije osudili, ali praktične pomoći nije bilo čak ni od Srbije. Kolona je prosleđena na Kosovo i Metohiju. A jedini u istoriji koji nam je pomogao je bio car Nikolaj Romanov, koji je ucenom naterao Francuze, Italija e i Engleze da prebace naš narod na Krf. A odbrane tipa "Ajde još jednom ako smeš" imali smo pregršt. Slava pokojnom caru Nikolaju Romanov.

Dane

04.08.2020. 23:41

@Šone violinista - Свака част на разумном,тачном,објективном и правом коментару! Без предрасуда и осуда из категорије ,,надреално"! У Вашем коментару је суштина ове вести и последњих 110 година историје наше! Сви остали су...ма,боље да ћутим,јер ми неће о објавити коментар!

Boris

05.08.2020. 03:45

Poreklom sam iz Krajine nikada ne bi uzeo bilo koji dokument od te ustaske hrvatske a nasledna imovina na teritoriji te drzave je moja po medjunarodnom pravu njihovi me zakoni uopste neinteresuju ,ne mogu zamisliti da ja u dzepu ili u kuci drzim nesto sa ustaskom sahovnicom

Šator

05.08.2020. 08:16

Е нек су им рекли, ево до данас се нису опоравили... А пар мјесеци прије Јељцин са сатрапима зове Туђмана на свечани подијум 50 година побједе над нацизмом а 3 дивизије хрватских СС-оваца ратовало на источном фронту. Српска делегација није позвана (гора увреда него од француза у Паризу, јер од смрадова се нисам ни надао бољем). Са Шираком шуровао и продавали оружје хрватима и шиптарима... Да не дође Путин развалио би и саму Русију. А да смо и ми имали криминално руководство, и то је тачно, са једне стране профитерско-сељачки опскурни националисти, а са друге неспособни, приглупи и корумпирани комунисти - комбинација са којом можемо славити да нам је остало ишта...

Iznogud

05.08.2020. 08:25

Не замајавајте овај народ, Руси су Хрватској продавали оружје у то време, повремено нас помазе неком изјавом као неко кученце, злу не требало, ако им затребамо некад да нервирају цивилизоване државе у Европи. Како то увек ми пратимо неке будале? Где год су Руси били терали су их говњивим моткама и након њиховог одласка долазио је процват, толико о њима.

buki

05.08.2020. 10:45

Сада би осуда вероватно била жешћа, али опет само на папиру, Не сме се прозивати усташка заштитница НЕМАЧКА, јер Северни ток 2 је важнији од свих Срба и нема алтернативу.