Ministarstvo odbrane i Pokret socijalista reagovali zbog medijskog linča ministra Vulina

Novosti online

02. 08. 2020. u 15:22

MINISTARSTVO odbrane Republike Srbije je reagovalo zbog, kako navode, nastavka kampanje lažnih vesti i medijskog linčovanja ministra odbrane Aleksandra Vulina od strane luksemburških medija i za to pripremljene mreže portala, ističući da se počasni letački znak dodeljuje "za doprinos razvoju i opremanju i stvaranju uslova za unapređenje operativnih sposobnosti Ratnog vazduhoplovstva i PVO", a ne za pilotiranje.

Министарство одбране и Покрет социјалиста реаговали због медијског линча министра Вулина

Tanjug

- Možda baš zato i zaboravljaju da pomenu da je 2008. godine ministar odbrane Dragan Šutanovac dobio pozlaćeni pilotski znak iako je naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO tada bilo neuporedivo slabije - navodi se u saopštenju, i dodaju da je za doprinos u opremanju i ponovnom formiranju 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije ministar odbrane Aleksandar Vulin nagrađen od njenih pripadnika počasnim beretkama i znacima pripadnosti jedinici, a nije morao da postane ni diverzant ni padobranac. U saopštenju se navodi da je tada bila aktuelna laž koju su širili luksemburški mediji o odbijanju poslušnosti 63. padobranske brigade pa se i beretka izgubila u moru lažnih vesti.

- Naše Ratno vazduhoplovstvo i PVO zahvaljujući upornosti i autoritetu vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i radu ministra odbrane Aleksandra Vulina nikada nije bilo snažnije i na višem nivou operativnih sposobnosti. Imamo 14 aviona MiG-29, pet najsavremenijih H-145 i četiri Mi-35 helikoptera, borbene bespilotne letelice - navodi se u saopštenju, i dodaju da su plate pilotima povećane, da je nabavljena i nova lična oprema, hangari i piste se obnavljaju, kao i da ponovo školujemo podoficire za rad na održavanju vazduhoplova.

- Ono što luksemburški mediji ne žele da vide, vidi svako drugi, neko se raduje, neko tuguje, ali da je srpsko nebo branjeno našim snagama, to vide svi - zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Iz Pokreta socijalista poručuju građanima Srbije da se opet pred formiranje Vlade Srbije vrši medijsko linčovanje Aleksandra Vulina.

- NATO lobisti, strani mediji i njihove ispostave plasiraju i prenose neistine koje uz trolovsku podršku na mrežama treba da simuliraju javnost Srbije i da od hiljade puta ponovljene laži i uvrede naprave istinu - navode iz PS.

- Ali kada istina boli, lažovi su najglasniji i odatle toliko graktanje zbog dodele počasnog letačkog znaka RViPVO  Aleksandru Vulinu kao vid priznanja za njegov rad i doprinos razvoju ovog vojnog roda - dodaje se u saopštenju PS, i naglašavaju da se luksemburški mediji i opskurni portali ne obaziru na činjenicu da je ovo priznanje i ranije dodeljivano mnogo nezaslužnijim od Vulina a jeftini analitičari i DS generali prosipaju nove laži i stare uvrede.

- Niko ne misli da će Vulin sada postati pilot ali zahvaljujući njegovom radu piloti kao i celo RVi PVO je u mnogo boljem stanju nego u vreme kada je DOS glasovima građana Srbije oteran sa vlasti. Lajkovi, postovi i video pregledi se ne računaju na izborima a slobodno nebo Srbije brani naše a ne tuđe vazduhoplovstvo i u tome je suština novih napada i na Vulina i na RV i PVO. Na žalost onih koji sada kleveću i vređaju stranci više nikada neće formirati vladu niti će strani mediji govoriti u ime građana Srbije. Vidimo se na narednim izborima - navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)