NEČUVENO: Srbin ide na proslavu "Oluje"?!

Novosti online

30. 07. 2020. u 19:19

ONO što se naslućivalo prethodnih dana - obistinilo se.

НЕЧУВЕНО: Србин иде на прославу Олује?!

Foto: Jutjub

Potpredsednik hrvatske vlade, Srbin, Boris Milošević ide 5. avgusta na obeležavanje 25. godišnjice zločinačke akcije "Oluja" tokom koje je proterano 250.000, i ubijeno 2.000 njegovih sunarodnika?!

To je rezultat dogovora u Zagrebu. Dok Milošević ide u Knin, general Tomo Medved, ministar branitelja i potpredsednik hrvatske vlade 24. avgusta otići će u Grubore, gde je počinjen zločin nad srpskim civilima.

- Razgovarali smo u vladi i postigli dogovor sa SDSS da potpredsednik Milošević ide u Knin, gde će se obeležiti 25 godina od "Oluje". Dogovorili smo se da SDSS učestvuje u toj proslavi - rekao je večeras hrvatski premijer Andrej Plenković.

On je naveo da je to "jako dobro i korisno i za hrvatsku državu i za odnos prema hrvatskoj istoriji, ali i dobar potez za buduće hrvatsko-srpske odnose".

Plenković kaže da odlazak Miloševića u Knin i treba da pokaže svim hrvatskim partnerima u Evropi i svetu da je Hrvatska učinila važan iskorak u poslednjih tridesetak godina prema demokratskim standardima.

Milorad Pupovac, predsednik SDSS, kako sada stoje stvari neće biti 4. i 5. avgusta u Kninu, a sam premijer kaže da je njegova želja bila da tamo bude kompletna hrvatska vlada. O odlasku Pupovca u Raču gde će se obeležiti godišnjica zločina počinjenih nad Srbima za vreme i nakon "Oluje" nije se razgovaralo u hrvatskoj vladi.

- Jedino je postignut dogovor da će general Medved biti u Gruborima, čime takođe želimo da pošaljemo snažnu poruku pomirenja i tolerancije. On ima i ličnih trauma iz tog vremena, bio je zapovednik "Tigrova" i njegov dolazak u Grubore je veoma znakovit - tvrdi Plenković, koji navodi da je to pre svega poruka pomirenja koju Hrvatska želi da pošalje.

Plenković nije želeo da komentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića vezanu za odlazak Miloševića u Knin, a kaže da je to stvar unutrašnjih odnosa u Hrvatskoj.

- Vodimo svoju politiku, gradimo uključivo društvo, želja nam je da idemo prema pomirenju i toleranciji u hrvatskom društvu. Reč je o iskrenim potezima - zaključio je Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (86)

VUČEVIĆ PORUČIO SA SKUPA PS: Radujemo se vremenu kada će svanuti nova srpska zora kada će Srbija biti još jača