NAJAVIO REGRUTACIJU: Tači predstavio vojna vozila

Tanjug

27. 07. 2020. u 14:45

НАЈАВИО РЕГРУТАЦИЈУ: Тачи представио војна возила

Foto Tanjug

PREDSEDNIK privremenih prištinskih institucija Hašim Tači potvrdio je da se kontingent od 42 američka vojna vozila "Hamvej" od juče nalazi u okviru tzv. kosovskih bezbednosnih snaga i najavio regrutaciju novih vojnika.

Kako je Tači napisao na Fejsbuku, nakon informativnog sastanka koji je imao sa komandantom bezbednosnih snaga general-potpukovnikom Rahmanom Ramom, uskoro će početi regrutacija novih vojnika.

Pre dve godine potpisan je ugovor između američke kompanije "AM DŽeneral" i tzv. vlade u Prištini o opremanju kosovskih bezbednosnih snaga sa 51 vozilom tipa "hamvej".

U decembru 2018. godine skupština tzv. Kosova usvojila je zakonske izmene za promenu mandata tzv. kosovskih bezbednosnih snaga.

Prema tim izmenama, tim snagama će biti potreban period od 10 godina da se transformišu u vojsku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Varto Marx

27.07.2020. 16:32

@UF DA ZNAJU STA IH CEKA - Nije bitno kako su tamo zavrsili, Vec je situacija na Kosmetu, posebno Srpski narod pod cizmom okupatora. Zapad vec godinama sprema okupatora da sve Srpsko uniste.

Mišo Peć

27.07.2020. 18:08

Rezolucija 1244 UN zahteva od Amerike,Britanij, Nemačke i Turske kao i od ostalih zemalja da sve naoružane formacije na Kosovu i Metohiji razoružaju,mi od samog starta vidimo da oni rade sve sasvim suprotno.Najbitnije od svega je da Srbija nikada ni pod koju cenu ni metar Kosmetske zemlje ne prizna kao nezavisno Kosovo.

Miki Zg

27.07.2020. 20:33

@Mišo Peć - Klasika Zapadnih zločinaca ,naoružavaju navedeni mentori Šiptare ,ni jednu školu ,vrtić ,univerzitet nisu ovih 21. god, otvorili na Kosmetu ,ali ovo topovsko meso pripremaju za svoju propast -oni neće ginuti ,već Hr. muslimani ,korisne budale -teroristi svijeta ) !

Petar

27.07.2020. 19:47

Iza ovog sleduju tenkovi i artiljerija velikog kalibra.PVO sistemi,pritivoklopna sredstva,dronovi koji nose oružje,brojčano uvećavanje terorističko šiptarske bande i sa pomoći nato zlikovaca dalje otimanje Srpske teritorije.Srbija ćuti,zašto.