NEMAČKI POSLANIK BAJER: Nemačka ne pristaje na bilo kakvu teritorijalnu razmenu

Tanjug

23. 07. 2020. u 22:03

НЕМАЧКИ ПОСЛАНИК БАЈЕР: Немачка не пристаје на било какву територијалну размену

Foto: Tanjug

NEMAČKI poslanik i izvestilac za Kosovo u Savetu Evrope Peter Bejer ponovio je stav te zemlje da nije moguća razmena teritorija kao rešenje kosovskog problema.

"Želim da ponovim svoj stav i stav Nemačke, da ne pristajemo na bilo kakvu teritorijalnu razmenu bilo koje vrste", istakao je Bejer.

On naglašava da su tehnički detalji razgovora između Beograda i Prištine izuzetno važni, ali dodaje da se može postići konačni dogovor ako nema potpune primene "tehnikalija".

"Kao što sam već mnogo puta ranije rekao, obe strane moraju raditi svoj posao. Izuzetno sam srećan što vidim da je započeo dijalog uz posredovanje EU. Ovo je zaista dobra vest. I bez sumnje je dobra stvar ako postoji ozbiljno i iskreno verovanje u dobru budućnost svog naroda", rekao je Bejer, prenosi Kosovo onlajn.

Kaže i da je jasno da moraju da počnu razgovori o postizanju konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.

"Nisam uveren da se svaki tehnički detalj mora sprovesti pre potpisivanja takvog sporazuma. Međutim, smatram da je od suštinske važnosti i apsolutno neophodno da obe strane pokažu ozbiljnu i postojanu volju za poboljšanjem svog učinka u odgovarajućim oblastima u pogledu implementacije", poručio je Bejer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

šofer

23.07.2020. 22:18

Potpuno je u pravu ovaj gospodin, nikakva podela ne dolazi u obzir jer: Kosovo i Metohija je južna Srpska pokrajina, što je potvrđeno Rezolucijom U.N. br. 1244. Živela Srbija!

Mišo Peć

23.07.2020. 22:30

Sreća je pa se Bejer i Nemačka neće pitati o tome hoćeli Srbija ikada piznati nezavisnost Kosova,da se nebi zanosio on bi već sada morao da shvati da Srbija nikada neće,nemože i nesme ni metar Kosmetske zemlje da prizna kao nezavisno osovo.

tako je

23.07.2020. 23:42

Тако је! Косово и метохија ОСТАЈЕ саставни део Србије. Ви немци улажите што вишр у путеве, пруге, аеродром и термоелектране. Кад за пар година све буде као пре 1999г. послаћемо вам захвалницу!

Otpisani

24.07.2020. 07:13

Šta on ima da pristaje, niko ne pominje Nemačku. Možemo Šiptarima da damo Preševo, do autoputa, za Skadar i Drač, a Kosovo ne damo, prosto zato što nam se može. Da nam se ne može, ne bi oni nas ni pitali.

KoleKg

24.07.2020. 08:40

Švaba ima pravo! Nema podele! Nego lepo ukinuti autonomiju i proglasiti okupaciju Srbije! Pošto već ruše 1244 to znači da smo tehnički već u ratu. A nemci nikako da shvate da prestanu da se za**bavaju sa nama,opet će da prođu ko na Ceru!

gane

24.07.2020. 09:31

kao prvo sa teroristima nema pregovora, kao drugo još niste isplatili ratnu odštetu ni za prvi svetski rat, a gde je drugi i bombardovanje 99-te. O tome šta vi hoćete ili nećete nas uopšte nije briga. Pita se Rusija bez koje nema rešenja ne kososvskog nego bilo kojeg problema u svetu. Imate vi dovoljno svojih problema ostavite se nas. Znamo unazad stotinak godina šta nam mislite i želite.

gasa

24.07.2020. 10:01

Наравно да неме размене, не можеш да даш један део своје имовине неком да би ти тај казао да ти он даје право да користиш други део, такође своје имовине. Неко, ко има стан у суседству, усели се у једну собу твог стана и каже: "ово је сад моје!" и шта ти сад треба да радиш - да будеш фин и понудиш му ходник или другу собу у замену за ту отету? Или да избациш ништака, заједно са свом братијом коју накупио унутра, онако како је и заслужио? У праву је немац - са ништацима и hochstapler (немачка реч) нема договора, тј. размене.

prellee

29.07.2020. 17:55

Da, idejni tvorac rasturanja EX-YU i bombardovanja Srba je isključivo Njemačka ideja, a operativna snaga zločinačko rukovodstvo NATO i Pentagon.Merkel neće prepustiti olako podjelu Kosova, jer smatra da je posao odrađen a i da su Srbi dobili 5-6 fabrika kao kompenzaciju za otkidanje ruke, jednom tijelu. Opasna žena i opterečena mržnjom iz 2 rata.

ludi milojko

11.08.2020. 09:15

koji su oni krivak da ne pristaju? jel to njihova teritorija pa da oni ne pristaju? hitlerovi potomci su bezobrazni kao i uvek, ali su u pravu: sa siptarskom bandom nema razmene, mogu jedino da se nose u albaniju. a onda zid po ugledu na predsednika trampa.