EVROPA ima pravo na svoju energetsku politiku, ali SAD to ne uzimaju u obzir i prete eksteritorijalnim sankcijama, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas, prenela je pres služba Ministarstava.

Komentari (2)

Sale

17.07.2020. 01:20

Nemačka nema pravo da govori u ime Evrope i svih evropskih naroda. Nemačka kao najveći zagovornik sankcija protiv Rusije mora prva da snosi posledice a ne da suruje sa Rusijom iza ledja svih bez posledica. Nemacka opet iscrpljuje evropske narode i države i kao takva neprijatelj je evropskih vrednosti.

Miloš

17.07.2020. 11:48

Оно што САД у сфери енергетске политике раде на глобалном нивоу, СР Немачка деценијама успешно спроводи у Европи. Немачка је и скројила Енергетски споразум по коме могу да се изграде Северни ток 1 и 2 (па ако треба и 3 и 4), али никако Јужни ток, да тамо неке мале балканске државе буду на траси гасовода. Из напред наведеног лицемерна је изјава немачког министра. На овом примеру види се да је прича о слободном протоку људи, робе и капитала (и са оне и са ове стране Атлантика) обична изанђала поштапалица којом мултинационалне компаније (уз подршку својих матичних земаља) покоравају мале државе.