OČIGLEDNO DA SE TAČI NE BRANI ĆUTANJEM: Advokat Koci o saslušanju predsednika tzv. države Kosovo

Tanjug

13. 07. 2020. u 20:04

ADVOKAT Arijanit Koci izjavio je danas da to što se predsednik privremenih prištinskih institucija Hašin Tači nalazi više od pet sati u prostorijama Specijalizovanih veća i tužilaštva u Hagu, radi saslušanja povodom optužnice koja ga tereti za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, može biti pokazatelj da se ne brani ćutanjem.

ОЧИГЛЕДНО ДА СЕ ТАЧИ НЕ БРАНИ ЋУТАЊЕМ: Адвокат Коци о саслушању председника тзв. државе Косово

Foto: AP

Koci je za T7 rekao da bi drugi razlog zbog kojeg se Tači i dalje nalazi u tužilaštvu mogao da bude zahtev za privremenu zabranu, jer je to, kako navodi, predviđeno zakonom, ali ocenjuje da je verovatnoća za to mala, prenosi Gazeta ekspres.

"Ako nema tehničkih problema sa uređajima za snimanje ili prevodiocima, pitanje zbog kojeg se nastavlja razgovor možda je to što se Tači nije branio ćutanjem ili nešto drugo što ne želim da spominjem. To može biti zahtev za privremenu zabranu, to je predviđeno zakonom, ali ne verujem da se tako nešto dogodilo. Saslušanja ponekad traju duže, jer na kraju postoje neki potpisi", rekao je Koci.

On dodaje da se odbrana ćutanjem brzo završava, ali ocenjuje da pet sati ipak nije razlog za uzbunu, navodi Kosovo onlajn.

"Ako se brani ćutanjem, brzo se završava, ali ako osumnjičeni odluči da razgovara, meni se dešavalo da saslušanje počne u 9.30, a završi se u 18.00", rekao je Koci.

On smatra da je očigledno da Tači ne ćuti jer, kao navodi, nema logike da sedi pet sati i ne razgovara.

"Odbrana ćutanjem je takode zakonsko pravo", podvlači Koci.

Prištinski mediji ranije su preneli da je Tači u zgradu suda ušao oko 13 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda