MINISTAR VULIN: Niko u BiH nije ni pokušao da sazna imena nalogodavaca i izvršilaca pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici

Novosti online

11. 07. 2020. u 13:20

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin rekao da niko od političara u Bosni i Hercegovini, kao ni u službama nije pokušao da sazna ko je nalogodavac pokušaja ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

МИНИСТАР ВУЛИН: Нико у БиХ није ни покушао да сазна имена налогодаваца и извршилаца покушаја убиства Александра Вучића у Сребреници

Foto: Ministarstvo odbrane

- Prošlo je pet godina od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici. Niko nije uhapšen ni osuđen, niko u službama Bosne i Hercegovine nije ni pokušao da sazna imena nalogodavaca i izvršilaca pokušaja ubistva Aleksandra Vučića. Niko od bošnjačkih političara nije se izvinio ili pokazao žaljenje, ćutali su baš kao što su mirno posmatrali kako rulja napada premijera Srbije - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.


On je naglasio da se "Vučić tog dana držao hrabro i nije uzmicao, njegovi domaćini nisu pokazali hrabrost, baš kao što nisu pokazali da žele da se krivci za pokušaj ubistva pronađu."


- Država koja na svojoj teritoriji ne može da rasvetli pokušaj ubistva stranog državnika ili nije država ili njena vlast podržava napad - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)