Amerika osuđuje nasilje na protestima u Beogradu: Koordinisani napadi na policiju, kao da žele da izazovu preteranu reakciju

Novosti online

09. 07. 2020. u 11:56

Američka ambasada izdala je zvanično saopštenje u kom osuđuje nasilje na protestima u Srbiji.

Америка осуђује насиље на протестима у Београду: Координисани напади на полицију, као да желе да изазову претерану реакцију

Foto: Novosti arhiva

S pažnjom pratimo dešavanja u poslednje dve večeri u Beogradu i drugim gradovima Srbije i duboko smo zabrinuti zbog pojave nasilja.

Osuđujemo svaku vrstu nasilja, uključujući, kako nam izgleda, koordinisane napade na policiju koji su delovali kao da žele da isprovociraju preterane reakcije, kao i, čini se, prekomernu upotrebu sile od strane policije.

Međutim, sloboda izražavanja i pravo na mirno okupljanje su u osnovi svake demokratije. Amerika je zemlja koja se upravo sada i sama suočava sa izazovima u pogledu građanskih protesta i nemira.

Zabrinutost i debata o suštini ovih stvari u Srbiji i drugde u svetu – o tome kako da jedna zemlja sačuva svoj narod pred najsmrtonosnijom pandemijom našeg vremena – su ozbiljna stvar i moraju biti deo smirene i razložne rasprave na nacionalnom nivou.

Da bi se pokrenuo ovakav dijalog u Srbiji, potrebno je slobodno medijsko okruženje i reforme u oblasti vladavine prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja