Klinč Nemačke i SAD zbog Kosova: Grenel i Išinger razmenili kritike na "Tviteru"

Novosti online

16. 06. 2020. u 10:30

Клинч Немачке и САД због Косова: Гренел и Ишингер разменили критике на Твитеру

Foto: AP

Nemački diplomata Volfgang Išinger reagovao je na Tviteru revoltiran što Ričard Grenel organizuje sastanak predstavnika Beograda i Prištine, 27. juna, u Beloj kući bez koordinacije sa Evropskom unijom. Grenel je na to, između ostalog, uzvratio da su potrebne akcije, a ne samo razgovori.

- Neusklađeno sa EU? Reakcija iz Berlina, Pariza, Brisela? Šta ako EU pregovara o dubokim i inkluzivnim oblastima slobodne trgovine sa talibanima? - napisao je Išinger.

Grenel je na to reagovao pitanjem zašto Išinger nije predložio Evropskoj uniji da preduzme korake ka liberalizaciji viza.

- Pozdravljamo sve akcije, a ne samo razgovore - uzvratio je Grenel, aludirajući na neefikasnost Evropske unije u dijalogu i politici prema ovom pitanju uopšte, preneo je Tanjug.

- Zašto ne biste postavili post da EU treba da preduzme korake u vezi s vizama — što su obećavali godinama? Narod Kosova i Srbije zaslužuje napredak - napisao je Grenel na Tviteru.

Išinger ne vidi šta bi sprečavalo zajednički pristup SAD i EU.

- Setite se Bosne 95, setite se Kosova 98/99, setite se Kosova — Trojke 2007! Tada smo imali zajednički moto „Zajedno u, zajedno iz“. Dobro je funkcionisalo. Bojim se da se ovaj put neće dobro završiti - prigovorio je Išinger.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OMAKLO SE HERR ISINGERU

21.07.2020. 14:27

EU I PREGOVARA SA TERORISTIMA, i gorim od talibana, Talibani brane svoju drzavu, a EU otima tudje i daje svojim talibanima, pardon siptarima.