SIN UMALO NIJE NAGAZIO BOMBU! Jezivo svedočenje Srbina, oca petoro dece, u čije je dvorište kod Vitine ubačena eksplozivna naprava

D. Z.

26. 05. 2024. u 15:28

BRALI smo detelinu i sin Boban (20) umalo nije nagazilo ručnu bombu. Ona je možda postavljena i ranije, ali hvala Bogu nije eksplodirala, već je ostala u zemlji.

СИН УМАЛО НИЈЕ НАГАЗИО БОМБУ! Језиво сведочење Србина, оца петоро деце, у чије је двориште код Витине убачена експлозивна направа

FOTO privatna arhiva

Ovako za Novosti ističe Ivica Đuzić, otac petoro dece iz sela Mogila kod Vitine na Kosovu i Metohiji, u čije je dvorište ubačena ručna bomba.

Srbin podseća da se pre godinu dana njegov sin Boban našao na meti lokalnih Albanaca koji su ga izboli nožem jer je navodno pustio psa na njih. On naglašava da uprkos svim napadima opstaje na svom imanju okruženom Albancima, jer se nalazi u albanskom delu ovog multietničkog sela.

- U selu ima više od pedesetak srpskih i daleko više Albanskih kuća, ali ja jednostavno želim da ostanem u svom domu i na svom imanju –dodaje Ivica koji osim od socijalne pomoći živi i od poljoprivrede.

I dok pojašnjava da je o najnovijem incidentu odmah obavestio policiju, kako ih ne bi optužili kao u slučaju prošlogodišnjeg napada na sina, da je on izazvao incident, Ivica naglašava da je prava sreća da bomba nije eksplodirala.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

I dok ističu da je reč o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor Kosova i Metohije, iz Kancelarije za KiM ističu da Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

- Srpski narod na KiM je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)