POSTAVLJENA RUČNA BOMBA U DVORIŠTE SRSKE PORODICE: Kancelarija za KiM oštro osudila ovaj incident

Novosti online

26. 05. 2024. u 13:55

PORODICI Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posledica, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju, ističući da je reč o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe.

ПОСТАВЉЕНА РУЧНА БОМБА У ДВОРИШТЕ СРСКЕ ПОРОДИЦЕ: Канцеларија за КиМ оштро осудила овај инцидент

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kako se navodi u saopštenju, porodica Đuzić se već duže vreme nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića početkom prošle godine je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića.  

Ističe se da Đuzići, uprkos tome i dalje odolevaju svim napadima i "istrajni su da ostanu svoj na svome".

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Iz Kancelarije poručuju da je reč o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM. 

- Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe, naglašava se u saopštenju.

Iz Kancelarije ukazuju na to da je srpski narod na KiM u istoriji preživeo i teža iskušenja od "instruisanih provokacija Aljbina Kurtija" i da će "opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora".


BONUS VIDEO: "Aco Srbine!" Ogroman aplauz za Vučića u Valjevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČEVIĆ PORUČIO SA SKUPA PS: Radujemo se vremenu kada će svanuti nova srpska zora kada će Srbija biti još jača