"OVO JE MAPA SLOBODNIH ZEMALJA KOJE SU SE ZALAGALE ZA ISTINU..." Oglasio se Arno Gujon posle usvajanja sramne rezolucije (FOTO)

Novosti online

23. 05. 2024. u 21:24

SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je danas na sednici Generalne sednice Ujedinjenih nacija sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 zemalja bilo uzdržano, glasova protiv i uzdržanih ukupno je bilo 87.

ОВО ЈЕ МАПА СЛОБОДНИХ ЗЕМАЉА КОЈЕ СУ СЕ ЗАЛАГАЛЕ ЗА ИСТИНУ... Огласио се Арно Гујон после усвајања срамне резолуције (ФОТО)

Foto I. Marinković

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju, inače političar francuskog porekla, Arno Gujon, reagovao je na svom zvaničnom "X" nalogu na usvajanje predloga sramne rezolucije o Srebrenici.

Naime, on je objavio mapu slobodnih i suverenih zemalja koje su se zalagale za istinu i usprotivile se sramnoj rezoluciji, uprkos ogromnom političkom pritisku vodećih zapadnih zemalja.

- Ovo je mapa slobodnih i suverenih zemalja koje su se zalagale za istinu i koje NISU odobrile kontroverznu rezoluciju UN o Srebrenici uprkos ogromnom političkom pritisku vodećih zapadnih zemalja. Hvala vam dragi prijatelji! - poručio je Arno Gujon.

Podsetimo, sramna rezolucija o Srebrenici usvojena je danas na sednici Generalne sednice Ujedinjenih nacija sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 zemalja bilo uzdržano, glasova protiv i uzdržanih ukupno je bilo 87.

Prema tome, samo 43 odsto zemalja u svetu je glasalo za nametnutu rezoluciju o Srebrenici, dok je 57 bilo protiv ili uzdržano.

(Kurir)

BONUS VIDEO: U INAT REZOLUCIJI: Trobojke se vijore Beogradom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)