"OVO NIJE POMIRENJE, NIJE SEĆANJE..." Predsednik upitao moćnike - Zašto ste vršili toliki pritisak zbog jedne male zemlje kao što je Srbija?

Novosti online

23. 05. 2024. u 19:58

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na Instagramu posle usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici na današnjoj sednici Generalne skupštine UN-a.

ОВО НИЈЕ ПОМИРЕЊЕ, НИЈЕ СЕЋАЊЕ... Председник упитао моћнике - Зашто сте вршили толики притисак због једне мале земље као што је Србија?

Foto: Printskrin

- Pitam one moćne i velike, neki bi rekli i arogantne, i čekam njihov odgovor: zašto vam je bilo potrebno da vršite toliko veliki pritisak na države članice Ujedinjenih nacija u proteklih 7 dana, zbog samo jedne male zemlje kao što je Srbija?

Zašto ste pretili državama članicama koje nisu želele da glasaju za ovu rezoluciju, govoreći da neće moći da dobiju vašu pomoć po ekonomskim i drugim pitanjima ako ne glasaju za rezoluciju?

Jesu li to vaše evropske vrednosti, demokratske vrednosti, ili ste mislili da neću moći da govorim o tome?

Ima jedna mala zemlja sa Balkana koja se ne plaši da kaže glasno da će da glasa protiv ove rezolucije, jer će ona otvoriti “Pandorinu kutiju”. Suočićete se, drage kolege, sa desetinama rezolucija ovog tipa, po pitanju genocida.

Sada otvarate ponovo rane, zašto? Zato što to nekome treba politički, nema drugih razloga. Ovo nije za pomirenje, ovo nije sećanje, ovo će otvoriti stare rane i stvoriti politički haos, ne samo u našem regionu, već i ovde u ovoj sali - poručio je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)