MOĆNE REČI - VUČIĆ SE PONOVO OBRATIO NA GS UN: Nikad se ovo nije desilo u UN, u bilo kom parlamentu ovakav dokument ne bi bio usvojen!

Novosti online

23. 05. 2024. u 19:04 >> 19:06

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ponovo se obraća u Generalnoj skupštini UN nakon izglasavanja sramne rezolucije o Srebrenici.

МОЋНЕ РЕЧИ - ВУЧИЋ СЕ ПОНОВО ОБРАТИО НА ГС УН: Никад се ово није десило у УН, у било ком парламенту овакав документ не би био усвојен!

Foto: Printskrin

- Nikad se nije desilo u Generalnoj skupštini UN da glasanje po pitanju genocida nije doneto jednoglasno. Ovo se dešava po prvi put. Zato što su neki ljudi hteli da iskoriste svoju veliku političku moć da ispolitizuju ovu temu i to su i učinili - rekao je predsednik Srbije i dodao:

- U bilo kom parlamentu u svetu ovakav dokument ne bi bio usvojen.

Vučić je rekao da je jedina svrha ove rezolucije da se stavi moralna i politička krivica na jedan narod.

Foto: RTS

- Na ljude iz Srbije i Republike Srpske, kao dela BiH. To je bila jedina namera. I da budem iskren, kada je reč o legimititetu, to je neuspelo. Kada je reč o velikoj pobedi onih koji su glasali za, ne bih imao šta drugo da dodam. Ti koji su želeli da stigmatizuju srpski narod, nisu uspeli i nikada neće uspeti. Želeli su da stave žig na naše čelo, nisu uspeli i nikad neće uspeti. Ponosan sam što sam danas branio pravo male zemlje da jasno i glasno govori protiv onih veoma moćnih, ne vređajući nikoga - rekao je predsednik.

Dodaje da će se nastaviti dijalog sa našim sugrađanima Bošnjacima koji žive u Srbiji.

Foto: RTS

- I da se zahvalim svima koji su glasali protiv, a najviše hvala srpskom narodu koji je više nego ikada bio ujedinjen. Srbe ništa bolje nije ujedinilo od onoga što se danas dešavalo. Stojimo snažni i ponosni što smo predstavljali zemlju hrabrih - zaključio je drugo obraćanje Vučić.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija