POKAŽITE DA SRBIJA NIJE I NEĆE SAGINJATI GLAVU PRED PRETNJAMA: Gradonačelnik Trebinja poslao pismo podrške Vučiću uoči današnje borbe u NJujorku

Милица Шкорић
Milica Škorić

23. 05. 2024. u 08:19

MIRKO Ćurić, gradonačelnik Trebinja, uputio je pismo podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uoči današnje borbe u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

ПОКАЖИТЕ ДА СРБИЈА НИЈЕ И НЕЋЕ САГИЊАТИ ГЛАВУ ПРЕД ПРЕТЊАМА: Градоначелник Требиња послао писмо подршке Вучићу уочи данашње борбе у Њујорку

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Poštovani predsedniče g. Vučiću, narod Trebinja i istočne Hercegovine pruža Vam svaku vrstu podrške u Vašoj misiji da sačuvate čast i obraz srpskog naroda, koji je kroz istoriju uvek bio na strani pobednika, boreći se isključivo za svoju slobodu i čuvanje vekovnih ognjišta.

Naš narod, iako brojčano mali, herojska je nacija, koja je kroz svoju bogatu istoriju tlačena, ali nikada njegovi napadači nisu uspeli da naš narod spuste na kolena, već je uvek prkosno i znajući koliku svetinju brani – ponosno stajao na braniku otadžbine.

Danas je na sceni nova ujdurma istih onih koji su nas kroz istoriju satirali, mučki ubijali i nad Srbima izvršili genocid kakav ne pamti savremeni svet. Ti isti danas žele da na srpski, slobodarski i herojski narod, bace etiketu nečoveštva, optuže nas za ono što dobro znaju da nije istina i da na kraju, ako im dozvolimo, ukinu Republiku Srpsku.

Već su isti recept primenili na svetom Kosovu i Metohiji, ali im nije bilo dovoljno što su dali podršku separatistima da oduzimaju i kaljaju svetu srpsku zemlju, nego sada žele i da nas kolektivno optuže i stave etiketu koju bi, pre svih, prvo trebali da stave sebi za sve ono što su radili kroz istoriju ne samo Srbima, već celom čovečanstvu.

Zato, gospodine predsedniče, kao gradonačelnik Trebinja, mesta odakle je veliki broj građana završio u jamama od ruke ustaškog, fašističkog i nacističkog zla, želim da Vam pružim punu podršku u Vašem nastojanju da odbranite čast i obraz našeg naroda i svetskim silama pokažete i dokažete da srpski narod nije i neće saginjati glavu pred njihovim pretnjama.

Hvala Vam za sve što činite za srpski rod. Istorija će to znati da ceni! - navodi se u pismu koje je Ćurić uputio predsedniku Vučiću.

BONUS VIDEO: NEĆEMO ĆUTATI! Vučićeva poruka iz Njujorka - "Borićemo se za istinu, niko nas neće zaustaviti!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)