SKUPŠTINA SRBIJE SUTRA BIRA NOVU VLADU: Vučević - Danas ću podneti zahtev za zakazivanje sednice

Novosti onlajn

30. 04. 2024. u 10:12

MANDATAR za izbor Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će danas podneti zahtev predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sednice na kojoj će predstaviti ekspoze, plan rada i predlog za sastav Vlade Srbije.

СКУПШТИНА СРБИЈЕ СУТРА БИРА НОВУ ВЛАДУ: Вучевић - Данас ћу поднети захтев за заказивање седнице

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Za članove vlade ću sutra predložiti Skupštini Srbije sledeće osobe: Siniša Mali, prvi potpredsednik vlade i ministar finansija, Ivica Dačić, potpredsednik vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova. Irena Vujović, potpredsednik vlade i ministar zaštite životne sredine i vodoprivrede.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Dubravka Đedović-Handanović, ministar rudarstva i energetike. Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine. Maja Popović, ministar pravde. Jelena Žarić-Kovačević, ministar državne uprave i lokalne samouprave. Tomislav Žegmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Bratislav Gašić, ministar odbrane. Marko Đurić, ministar spoljnih poslova.

Tanja Miščević, ministar za evropske integracije. Slavica Đukić-Deljanović, ministar prosvete. Zlatibor Lončar, ministar zdravlja. Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Milica Đuđević-Stanković, ministar za brigu o porodici i demografiji. Zoran Gajić, ministar sporta. Nikola Selaković, ministar kulture. Milanko Korać, ministar za brigu o selu. Jelena Begović, ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Husnija Memić, ministar turizma i omladine. Dejan Ristić, ministar informisanja i telekomunikacija. Darko Glišić, ministar za javna ulaganja. Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukurlić, Nenad Popović i Tatjana Macura, ministri bez portfelja - rekao je Vučević na konferenciji za medije.

Vučević je dodao da je među predlozima osam novih imena, a da su čak 10 članova nove vlade žene.

- U suštini imamo jednu trećinu ministara koje nisu bili u sastavu kabineta Brnabić. Što se tiče nestranačkih ličnosti, predložili smo četiri ličnosti koje nisu pripadnici ili članovi jedne političke stranke - rekao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (26)

MI SMO U ZAMAHU I TREBA DA NAPREDUJEMO Vučić sa niškog aerodroma poručio: Morate da verujete u svoju zemlju i da radite (FOTO/VIDEO)