"NISMO NAUČILI DA KLEČIMO PRED BILO KOJOM SILOM" Vučić o guranju rezolucije o Srebrenici - Nisu očekivali da će Srbija ostati uspravna!

Novosti onlajn

29. 04. 2024. u 18:45

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se narodu po povratku iz Njujorka. Vučić je između ostalog govorio i o sramnoj rezoluciji o Srebrenici koja se gura pred u Ujedinjenim nacijama.

НИСМО НАУЧИЛИ ДА КЛЕЧИМО ПРЕД БИЛО КОЈОМ СИЛОМ Вучић о гурању резолуције о Сребреници - Нису очекивали да ће Србија остати усправна!

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik se zahvalio svima koju su učestvovali u velikoj borbi koju je Srbija napravila u Ujedinjenim nacijama protiv usvajanja ove rezolucije.  

- Znamo mi da ćemo izgubiti u završnici. Ali takođe znamo da smo odbranili ugled Srbije. Znamo, jer više od 100 zemalja je iskazalo poštovanje našoj zemlji. I odlično znaju šta je to tačno što se zbiva. I odlično razumeju. Druga je stvar da li neko pod pritiskom manjim ili većim sme potpuno slobodno da se izjasni. Nema mnogo slobodnih zemalja u svetu kao što je Srbija. Ima ih naravno i srećom pa ih ima, i to će se videti na glasanju. Ali i dalje ne onoliko koliko bismo mi voleli da ih bude. U svakom slučaju ovo govori o jednoj sinhronizovanoj akciji sa željom nekih najmoćnijih evropskih sila da Srbiji zadaju konačni politički udarac. Nisu očekivali da će Srbija da se suprotstavi, uspravna da bude i ostane i da ne dozvoli nikome da je baci na pod. Čak i da smo pali digli bismo se brzo. Jer nismo naučili ni da ležimo ni da klečimo pred bilo kojom silom - rekao je Vučić. 

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Istakao je da očekuje da će u jednoj nedelji biti usvojeno i jedno i drugo - i rezolucija o Srebrenici i prijem lažne države u Savet Evrope. 

- Hvala Ani, Ivici, gospodinu Jeremiću, Đuriću - rekao je Vučić. 

Ističe da nisu predvideli da Srbija ima mnogo prijatelja i veliki ugled u svetu. 

- Nisu predvideli da je moguće da jedna mala zemlja, sa nekoliko malih lidera ima dovoljno hrabrosti da se suprotstavi najmoćnijim zemljama sveta kada je u pitanju odbrana prava, pravde, morala i civilizovanog svetskog poretka - zaključio je Vučić. 

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost