VUČIĆ SA AFRIČKIM ZEMLJAMA U NJUJORKU: Usvajanje Rezolucije dovelo bi do destabilizacije regiona, stvorilo bi jaz i nepoverenje

Novosti online

23. 04. 2024. u 17:12

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe o nacrtu rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici".

ВУЧИЋ СА АФРИЧКИМ ЗЕМЉАМА У ЊУЈОРКУ: Усвајање Резолуције довело би до дестабилизације региона, створило би јаз и неповерење

Foto: Instagram

- Objasnio sam predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe pozicije Republike Srbije u vezi sa nacrtom rezolucije o Srebrenici.

- Istakao sam da naša zemlja kontinuirano i dosledno osuđuje zločin u Srebrenici i podsetio sagovornike na to da je 2010. godine u Narodnoj skupštini Srbije usvojena deklaracija kojom se zločin osuđuje.

- Usvajanje ovakvog nacrta rezolucije dovelo bi do destabilizacije regiona, nepoverenja u UN, produbilo jaz među narodima i stvorilo nove tenzije na Zapadnom Balkanu.

- Zahvalio sam predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe na tradicionalnom prijateljstvu i poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije i naglasio da se naša zemlja, kao naslednik Jugoslavije i osnivača Pokreta nesvrstanih, ponosi nasleđem, ali i jačanjem veza sa slobodarskim državama afričkog kontinenta, koje, kao i mi, u UN vide garanta mira i pravnog poretka u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)