DANAS SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Na dnevnom redu Zakon o lokalnim izborima

Novosti online

22. 04. 2024. u 07:36

U DOMU Narodne skupštine Srbije poslanici će danas u 11 sati početi prvu sednicu redovnog zasedanja da bi razmotrili izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima.

ДАНАС СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ: На дневном реду Закон о локалним изборима

Foto Tanjug

Predsednica Skupštine Ana Brnabić je sazvala sednicu na predlog 187 poslanika sa samo jednom tačkom dnevnog reda, kako bi taj zakon bio izmenjen da bi se omogućilo da lokalni izbori 2. juna, već raspisani za gradsku vlast Beograda, budu tog dana i u drugim lokalnim samoupravama gde izbori nisu bili 17. decembra 2023. godine.

Predlog su potpisali poslanici vladajuće koalicije i opozicionih poslaničkih grupa "Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije", Zeleno-levi front, Ekološki ustanak i samostalni poslanici.

U obrazloženju predloga za promenu Zakona piše da se donosi zbog dinamike održavanje izbora i sednica lokalnih samouprava.

Tako će se rok za raspisivanje lokalnih izbora pomeriti sa 120 na 150 dana pre isteka mandata da bi se obezbedilo istovremeno raspisivanje izbora. Predloženo je i da od dana raspisivanja do dana izbora ne može proći manje od 30 dana, umesto 45 kako je u sadašnjem zakonu.

BONUS VIDEO: JEHUDA BAUER OBJASNIO: Nije bilo genocida u Srebrenici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)