SREĆKU SOFRONIJEVIĆU PRITVOR MESEC DANA: Srbin iz Zvečana koji je uhapšen juče na Brnjaku, ostaje iza reštaka

D. Z.

14. 04. 2024. u 19:53

SPECIJALNO veće Osnovnog suda u Prištini odredilo je Srbinu Srećku Sofronijeviću iz Zveččana jednomesečni pritvor.

СРЕЋКУ СОФРОНИЈЕВИЋУ ПРИТВОР МЕСЕЦ ДАНА: Србин из Звечана који је ухапшен јуче на Брњаку, остаје иза рештака

foto d,z.

Sofronijević je uhapšen juče na prelazu Brnjak, a  kosovske vlasti ga terete za „napad na ustavni poredak„ i više krivičnih dela iz oktobra 2021 godine.

Da je Sofronijeviću određen pritvor do 12. maja "Novostima" je potvrdio advokat Nebojša Vlajić, njegov branilac.

Inače , advokat Vlajić je danas posle sednice održane na zahtev javnog tužioca da se Srećku Sofronijeviću iz Zvečana odredi pritvor izjavio da nema osnova za određivanje pritvora Sofronijeviću jer ne postoji rizi od njegovog bekstva.

-Javni tužilac je obrazložio svoj zahtev, ja sam se kao brnailac protivio tome jer ne postoji opasnost od bekstva, budući da je čitavo vreme posle događaja Sofronijević živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio, niti je on pokušao da beži zvog čega sam siguran da ni sada neće to učiniti-kazao je po završetku sednice advokat Nebojša Vlajić koji je danas zastupao Sofronijevića.

Inače, Sofronijevića tzv kosovske vlasti terete za napad na tzv ustavni poredak, napad na službeno lice i još nekoliko ktivičnih dela iz 13 oktobra 2021 godine kada su pripadncii tzv specijalne kosovske policije upali u Zvečan i na građane koji su se pobunili zbog upada bacili šok bombe i pucali na njih humenim mecima i bojevom municijom.

Sofronijević je tada pogođen u grudi, metak mu je izvađen u KBC u Kosvskoj Mitrovici dok se potom više meseci lečio naa VMA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?