LJAJIĆ O KONAKOVIĆEVOM POZIV NA SKUP BOŠNJAKA: Neću se odazvati, ja jesam Bošnjak, ali nisam samo bošnjački političar

M. St.

09. 04. 2024. u 16:31

JA jesam Bošnjak, ali nisam samo bošnjački političar.

ЉАЈИЋ О КОНАКОВИЋЕВОМ ПОЗИВ НА СКУП БОШЊАКА: Нећу се одазвати, ја јесам Бошњак, али нисам само бошњачки политичар

Foto: I. Marinković

Ovako za "Novosti" lider SDP Srbija Rasim Ljajić objašnjava odluku da se ne odazove pozivu na skup Bošnjaka celog regiona u organizaciji ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića.

- Za mene i moju stranku glasaju pripadnici i većinskog naroda, kao i različite manjinske zajednice koje žive u Srbiji - rekao je Ljajić. - Uostalom, predsednik sam građanske stranke u kojoj je pojedinac u centru političkog života, a ne bilo koji kolektivitet. Ne mogu zbog jednog sastanka sebe reducirati da artikulišem interese samo jednog etničkog entiteta, makar to bio i onaj kome i sam pripadam. Verovatno će Sandžačka demokratska partija iz Novog Pazara, kako sam obavešten, imati svog predstavnika. Poziv za učešće na skupu dobili su i Usame Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja i Sulejman Ugljanin, predsednik SDA Sandžaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!