POLJANSKI JASNO PORUČIO ZAPADNIM SILAMA: Niko u NATO-u nije odgovarao za zločin agresije na SRJ

Милица Шкорић
Milica Škorić

28. 03. 2024. u 20:21

U NjUJORKU je počela sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj bi trebalo da se debatuje o NATO bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine.

ПОЉАНСКИ ЈАСНО ПОРУЧИО ЗАПАДНИМ СИЛАМА: Нико у НАТО-у није одговарао за злочин агресије на СРЈ

Foto: Printskrin

Francuski predstavnik opet se protivi zahtevu da se govori o NATO agresiji na SRJ, navodeći da se ne radi o "aktuelnoj krizi".

Poljanski odgovorio Francuzu

Poljanski je rekao da je Francuska pokušava sve da dovede u zabludu pred kamerama, poput laži na prošlom zasedanju kad je francuski predstavnik lažno tvrdio da se Rusi nisu konsultovali sa predstavnicima srpske strane o održavanju sednice. 

- Svedočimo ponovo da Francuska, UK i SAD ne žele da SB diskutuje o veoma neprijatnom pitanju za njih, tj. NATO agresiji protiv suverene države Jugoslavije - rekao je Poljanski.

On je objasnio da bi bilo veoma interesantno za sve da znaju u kom momentu, po subjektivnoj oceni francuskog predstavnika, pitanje SB UN postaje "pitanje prošlosti" ili se očekuje da se automatski kaže da je nešto ""pitanje prošlosti" kad je nezgodno za Francusku i njene savezike. Podseća da niko u NATO-u nije odgovorao za zločin agresije i ističe da se sada plaše da će to pitanje ponovo ne postane aktuelno.

Poljanski je istakao da su "zapadne kolege" spremne da idu u istoriju koliko žele, a kada nemaju potrebu za tim, onda nisu spremni da to urade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: Pogođen u uvo i krvav odveden sa bine - FBI identifikovao napadača