ŠTA JE SRBIJA DOŽIVELA: Marinika i Ćuta vređaju Stojana Radenovića!

Novosti online

18. 03. 2024. u 13:19

ALEKSANDAR Jovanović Ćuta i Marinika Tepić, narodni poslanici fronta Dragana Đilasa i Srbije protiv nasilja, danas su pomerili sopstvene granice nepristojnosti kada su predsedavajućem Narodne Skupštine Stojanu Radenoviću rekli da je nesposoban i da su verovali da će naučiti kako da vodi sednicu.

ШТА ЈЕ СРБИЈА ДОЖИВЕЛА: Мариника и Ћута вређају Стојана Раденовића!

Foto: Printskrin

Bitno je napomenuti da Radenović vodi sednicu samostalno, pošto su poslanici iz koalicije Srbija protiv nasilja odbili da mu pomažu u radu!

Stojan Radenović jedan je od najvećih živih naučnika u Srbiji. Do 1979. je bio profesor u Četrnaestoj gimnaziji, da bi potom doktorirao i naredne dve decenije predavao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu. Od 2000. godine je radio na Mašinskom fakultetu u Beogradu, gde je dočekao i penziju. Sa 65 domaćih i preko 150 stranih koautora objavio je oko 400 radova u međunarodnim časopisima, od čega je više od 200 časopisa sa SCI liste. Četiri godine zaredom je na listi 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike u svetu. Njegovo ime prvi put je odjeknulo u javnosti kada se Univerzitet u Beogradu 2016. godine plasirao među 300 najboljih na prestižnoj Šangajskoj listi. Javnost je tada saznala da je za ovaj „skok“ najzaslužniji upravo Radenović, koji je godinu dana ranije svrstan među 100 najuticajnijih naučnih umova u oblasti matematike, zahvaljujući broju naučnih radova u najprestižnijim časopisima i visokoj citiranosti. Do 2022. godine imao je više od 12.000 citata.

Ovom čoveku, sa ovakvom biografijom, danas je u živom prenosu Aleksandar Jovanović Ćuta, bez trunke sramote, izgovorio da je nesposoban da vodi sednicu. Ćuta, koji je spletom nesrećnih okolnosti uopšte postao prepoznatljiv u Srbiji, koji je nekada bio lažni ekolog, a danas političar, poznat po penjanju na skupštinske klupe, držanju cigarete u ustima u sali za sednice, blokiranju Gazele i prekomernom konzumiranju vinjaka.

Marinika Tepić mu je rekla da je „verovala da će za 45 dana naučiti kako se vodi sednica”.

Stojan Radenović vodi današnju sednicu uz manju pomoć nego što pravila nalažu, s obzirom na to da su najmlađi poslanici iz redova opozicije odbili da pomažu gospodinu Radenoviću u Narodnoj skupštini. I sada, pošto čovek u tim godinama mora da radi posao sam, Srbija protiv nasilja ga vređa da je nesposoban?!

Ako je neko pokazao da je sposoban, onda je to sigurno Stojan Radenović. I on to ne mora nikome da dokazuje u svojoj sedamdeset i šestoj godini života, a ponajmanje nekome kao što su Aleksandar Jovanović Ćuta i Marinika Tepić. Da je sve kako treba, Ćuta i Marinika bi trebalo sa najvećim mogućim poštovanjem da se obraćaju jednom naučniku kao što je Stojan Radenović. Oni su današnjim blaćenjem Radenovića samo ilustrovali do srži kakva je to koalicija Srbija protiv nasilja i najavili šta će biti agenda opozicije u skupštini naredne četiri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)