SMRT DECE ZLOUPOTREBLJAVAJU ZA PODMUKLE NAMERE: Oglasila se Kancelarija za KiM o lažima "Samoopredeljenja" - Cilj im je etničko čišćenje Srba

D. Z.

16. 03. 2024. u 20:51

- SAOPŠTENjE Kurtijevog pokreta „Samoopredeljenje“ o Pogromu koji su Srbi doživeli 17. marta 2004. godine, je poziv na novi linč Srba na Kosovu i Metohiji i međunarodna zajednica ne sme da ostane nema na ovu vrstu pretnji i manipulisanje činjenicama.

СМРТ ДЕЦЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ ЗА ПОДМУКЛЕ НАМЕРЕ: Огласила се Канцеларија за КиМ о лажима Самоопредељења - Циљ им је етничко чишћење Срба

Foto I. Marinković

Ovo je između ostalog, poručila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, koja je istakla da je reč o opasnoj zameni teza, kao i da drskost i cinizam izbijaju iz svake reči današnjeg saopštenja "Samoopredeljenja".

- Podmukli pamflet „Samoopredeljenja“ u kojem se martovski pogrom 2004. godine opisuje kao miran protest, a Srbi ponovo lažno optužuju za utapanje tri albanska deteta u selu Čabra, što je tada demantovala i UNMIK policija istakavši da je reč o slučajnom i tragičnom događaju, potvrđuje očigledno  da je suština Kurtijeve idelogije mržnja prema srpskom narodu i da je njen krajnji cilj etničko čišćenje. Baš kao i 2004. godine, albanski šovinisti pokušavaju da zloupotrebe tragičnu smrt dece kako bi racionalizovali svoje podmukle namere prema srpskom narodu, a Kurtijeva ideologija prikazuje se u svom pravom zločinačkom svetlu - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohije.

Dodake se da "falsifikovanje istorije i laži kojima se Kurtijeva šovinistička organizacija služi, kako bi prikrila činjenicu da je martovski pogrom nad srpskim narodom 2004 godine bio dugo planiran i politički inspirisan, samo potvrđuju da je centralna ideja albanske vrhuške u Prištini Kosovo i Metohija bez Srba. U tom svetlu sva Kurtijeva objašnjenja i opravdanja njegovih jednostranih poteza i institucionalizovanog nasilja usmerenog protiv srpskog naroda , prema navodima Kancelarije za KiM, nisu ništa drugo do najobičnija laž i pravljenje alibija za sprovođenje konačnog rešenja srpskog pitanja na Kosovu i Metohiji.

-Još jednom upozoravamo da se pred očima sveta realizuje plan progona srpskog naroda se Kosova i Metohije i da Kurti to i ne krije, što nas neminovno vodi u destabilizaciju širih razmera. To se može sprečiti samo odlučnim izolovanjem Kurtija i zabranom njegove idelogije zla, u suprotnom na Kosovu i Metohiji neće biti mira i stabilnosti, a posledice će biti nepopravljive i dalekosežne – navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (54)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!