SRPSKA LISTA O KURTIJEVIM LAŽIMA O MARTOVSKOM POGROMU: Onaj ko zločin negira i zamenjuje žrtvu sa agresorom, spreman je da zločin i ponovi

Novosti onlajn

16. 03. 2024. u 15:38

BRUTALNE laži koje je politička partija Samopredeljenje na čelu sa Aljbinom Kurtijem objavila o Martovskom pogromu i etničkom čišćenju srpskog naroda i svega srpskog koje se odigralo marta 2004. godine nastavak su opasne politike mržnje i ideologije zla prema Srbima i svemu srpskom od strane Prištine, ocenjuje Srpska lista.

СРПСКА ЛИСТА О КУРТИЈЕВИМ ЛАЖИМА О МАРТОВСКОМ ПОГРОМУ: Онај ко злочин негира и замењује жртву са агресором, спреман је да злочин и понови

Foto: Arhiva Novosti

"Onaj ko zločin negira i zamenjuje žrtvu sa agresorom, spreman je da zločin i ponovi, a tome svedočimo i danas, svakodnevnim napadima na srpski narod na Kosovu i Metohiji, pucanjem u srpsku decu, naše sunarodnike, hapšenjima, prebijanjima, skrnavljenjem naših grobova i kostiju naših predaka. Cilj ovakvih sramnih i gnusnih Kurtijevih natpisa jeste iskrivljivanje istine i stvaranje lažnog narativa o ovim događajima koji su i dalje živa rana u sećanjima Srba koji su ovo stradalništvo doživeli. 

 Tužna statistika zlodela i razmere ovog etničkog čišćenja sa kojim su se u 21. veku pred očima međunarodne zajednice suočili Srbi daje brojeve koje su objavili i Savet Bezbednosti Ujedinjenih nacija, UNMIK, OEBS, Evropska unija i svi svetski relevantni mediji i koji govore o pozadini ovog organizovanog zločina. 

 I danas zastrašujuće zvuči više od 4000 proteranih Srba, 8 ubijenih na svojim kućnim pragovima, više stotina povređenih, uništeno ili teško oštećeno više od 35 crkava i manastira, a među njima i oni na listi UNESKO poput Bogorodice Ljeviške, uništeno blizu 1000 srpskih kuća, etnički očišćeno devet sela i i 6 gradova od srpskog naroda, uništeno i oskrnavljeno preko 10000 ikona, i u potpunosti sprečen povratak raseljenih na Kosovo i Metohiju.

Žan Mari Genono, podsekretar GS UN za mirovne operacije je u Savetu bezbednosti u izveštaj istakao: “iako su na početku izgledale spontane, demonstracije su brzo preuzeli organizovani elementi sa interesom da proteraju kosovske Srbe sa Kosova i ugroze međunarodno prisustvo tamo…. Napad koji su predvodili ekstremisti kosovskih Albanaca na zajednice kosovskih Srba, Roma i Aškalija bila je organizovana, široko rasprostranjena i ciljana kampanja..” 

Treba ponoviti da nijedan relevantan međunarodni izvor nije ustanovio vezu ili odgovornost Srba za nesrećno utapanje albanskih dečaka u selu Čabra i to su naveli u svim svojim izveštajima, ali su u tim izveštajima jasno naveli da je pogrom nad Srbima bio organizovan i dobro pripremljen sa ciljem progona svega srpskog. Kao i da su etničkom čišćenju Srba doprineli zapaljivi medijski izveštaji koji su obilovali lažima o srpskom narodu. 

Više od Kurtija bi Srbi voleli da se 17. mart 2004. i svi zločini pre i nakon njega nikada nisu dogodili, ali je naša obaveza da negujemo sećanje na ovo etničko čišćenje i ne dozvolimo da laž sakrije istinu, da se zločinci izjednače sa žrtvom, niti da im se zločin oprosti, te da se za svoja zlodela kazne u skladu sa zakonom. 

Kao da nije dovoljno što Kurti svakoga dana svojim izjavama i nedelima podiže tenzije progoni sve što je srpsko, otima srpska imanja, srpske crkve, preti i proteruje Srbe već želi da lažnim narativima sakrije zločine koji su počinjeni nad našim narodom i saluva organizatore i izvršioce ovih zločina od procesuiranja i sankcionisanja", naveli su iz Srpske liste. 

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Pogledajte trejler za film "Žetva"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (48)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024