SRBIJA PREDLOŽILA SEDAM VAŽNIH STVARI, ZEDER PRIHVATIO ODMAH: Predsednik Vučić otkrio novosti o saradnji sa Bavarskom

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 03. 2024. u 12:58

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

СРБИЈА ПРЕДЛОЖИЛА СЕДАМ ВАЖНИХ СТВАРИ, ЗЕДЕР ПРИХВАТИО ОДМАХ: Председник Вучић открио новости о сарадњи са Баварском

Foto: Printskrin

Prilikom obraćanja javnosti, predsednik je izjavio da je Zederu predložio sedam tačaka za koje kaže da su odmah prihvaćene.

- Razgovarali smo o važnim pitanjima, daljem unapređenju i intenziviranju odnosa sa Bavarskom. Predložila je naša strana sedam važnih stvari, deo je odmah prihvaćen. Ekonomske saradnje, saobraćaja, poljoprivrede, zaštite životne sredine... Zamolio sam da nam pomogne u svim vidovima saradnje sa Tehničkim univerzitetom u Minhenu koji je krov Evrope po uspesima, rezultatima. Predložio sam svaku vrstu saradnje, rekao da smo spremni to i da platimo - kazao je predsednik Vučić.

- Bavarsko državno ministarstvo za ekonomiju upravlja u 30 država sveta, zamolio sam da jedno takvo bude otvoreno i u Beogradu. Svaka vrsta saradnje u IT sektoru je dobrodošla. Cenimo načine na koje se ministar Bavarske obraća Srbiji i njenim građanima, to je čovek koji poznaje istoriju. Pokazuje poštovanje i u nama vidi partnere i prijatelje. Veliko hvala na poseti i osećajte se kao kod kuće - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: DEDA ZAPLAKAO OD SREĆE ŠTO ĆE UŽIVO VIDETI VUČIĆA - On je prvi predsednik koji je posetio naše mesto

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)