OSUDA INCIDENTA U DONJOJ BITINJI: Umesto što Priština Srbe tretira kao bića niže vrste, mora se graditi suživot

Novosti online

09. 03. 2024. u 18:17

DANAŠNjA pucnjava u centru sela Donja Bitinja u opštini Štrpce još jednom naglašava strahotu srpske svakodnevice na Kosovu i Metohiji, gde mržnja protiv srpskog naroda i svega što je srpsko postaje sve šire rasprostranjena, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

ОСУДА ИНЦИДЕНТА У ДОЊОЈ БИТИЊИ: Уместо што Приштина Србе третира као бића ниже врсте, мора се градити суживот

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Učinilac ovog ozbiljnog krivičnog dela, Albanac iz Suve Reke, pokazao je zastrašujući nivo mržnje, a činjenica je da se svi individualni akti nasilja protiv Srba na Kosovu i Metohiji oslanjaju na ideološku matricu koju iz dana u dan kreira ekstremistički režim Aljbina Kurtija u Prištini, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, incident u Donjoj Bitinji se izdvaja među drugim sličnim aktima nasilja svojom bizarnošću, budući da je učinilac, osim što je pucao kako bi zastrašio Srbe, u dvorištu kuće lokalnog Srbina ostavio nadgrobni venac, a onda i meštanima u prisustvu policije psovao srpsku majku.

- Na Kosovu i Metohiji je u toku svakodnevno etnički motivisano nasilje usmereno protiv srpskog naroda, a u poslednje vreme se najčešće događa u vidu napada na srpsku imovinu, te je tako i danas utvrđeno da je poharana kuća M. Joksimovića u Radevu u opštini Lipljan. Ne može se prenebregnuti činjenica da svi napadi jesu simptom antisrpske društvene klime koju metodično stvara Kurtijev šovinistički režim, napominje Kancelarija za KiM.

Umesto toga što Priština svakodnevno Srbe tretira kao bića niže vrste, potrebno je uložiti napore da se posebno u etnički mešovitim sredinima na Kosovu i Metohiji gradi i promoviše suživot, međutim tako nešto nije moguće očekivati od Kurtija i njegovih ideoloških sledbenika, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: PRIČE IZ HRONIKE: Koliko su ubistvo dece i samoubistvo roditelja iz Novog Sada povezani sa sektama?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?