JEZIVE PRETNJE PREDSEDNIKU: Grafiti „Smrt Vučiću" ispisani na zidu osnovne škole na Novom Beogradu (FOTO)

Novosti online

01. 03. 2024. u 14:25

NA zidu Osnovne škole „Đuro Strugar“ u Bloku 37 na Novom Beogradu ispisani su jezivi grafiti kojima se upućuju pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

ЈЕЗИВЕ ПРЕТЊЕ ПРЕДСЕДНИКУ: Графити „Смрт Вучићу исписани на зиду основне школе на Новом Београду (ФОТО)

FOTO: TAN‌JUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Danas su na zidu osnovne škole na Novom Beogradu, u Ulici Milutina Milankovića broj 148, ispisani grafiti „SNS lopovi“, „Smrt Vučiću“, „Beži iz ove države“.

Ovo je samo još jedan u nizu incidenata kojima se preti predsedniku Vučiću i njegovoj porodici.

Vučić je nedavno za RTS govorio o tome i rekao da njegova deca i porodica u celini dobijaju oko 50 pretnji smrću dnevno.

- Na dnevnom nivou dobijem 150 pretnji smrću. Moja porodica u celini na dnevnom nivou dobije oko 50 pretnji smrću. Na najuvredljiviji način se izjašnjavaju o meni, i uprkos tim pritiscima, a ljudima i ne smete da kažete sve, jer je politika takva, morate da pazite da ne prekoračite granicu, ne služite se lažima, ne opsujete nikoga, bilo da govorite na ruskom, engleskom.

- Na dnevnom nivou oko 100.000 ljudi na ovaj ili onaj način najuvredljivije moguće se izražava o meni, na dnevnom nivou imate najmanje 50.000 prosutih laži najvećih mogućih - rekao je Vučić.

Podsetimo, na društvenim mrežama pristalice opozicije redovno upućuju najjezivije pretnje predsedniku Srbije, njegovoj deci, roditeljima...

Foto: Printskrin

Milićević: Grafiti rezultat pogubne politike koalicije „Nasiljem protiv Srbije“

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević oštro je osudio jezive grafite kojima se upućuju pretnje smrću predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, a koji su danas osvanuli na zidu Osnovne škole „Đuro Strugar“ na Novom Beogradu.

- Ovi stravični grafiti mržnje rezultat su pogubne politike koalicije „Nasiljem protiv Srbije“. Umesto da kao samozvana opozicija daju alternativu vlasti, jedino što umeju i što rade je sejanje mržnje i kreiranje nasilja sa ciljem destabilizacije države. Sva njihova politika svodi se na crtanje mete na čelo predsedniku Republike i njegovoj porodici. Da im ništa nije sveto pokazali su pre nepunih godinu dana, kada su grubo politički zloupotrebili tragediju u OŠ „Vladislav Ribnikar“. I sada, poruke mržnje i nasilja upućuju sa zidova osnovnih škola, ne vodeći računa kako ovakvi jezivi grafiti mogu da utiču na decu koja pohađaju te škole. Poručujem im još jednom da snaga mržnje nikada nije mogla biti jača od snage argumenata. Građani Srbije jasno su na izborima rekli šta misle o predsedniku Republike i politici koju on vodi, a malobrojnim vandalima iz pomenute kvaziopozicione koalicije ostaje samo da škrabaju grafite mržnje i uzalud se nadaju da će ih neki tajkunski centri moći dovesti na vlast. Srbija je pod rukovodstvom Aleksandra Vučića slobodna, suverena i demokratska zemlja i na duboku žalost mrzitelja takva će ostati i ubuduće – poručio je ministar Milićević u izjavi za medije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!