DEŽURNI ZA KRITIKU SRPSKOG NARODA: Milovanović se krije iza imuniteta, a vređa i omalovažava koga stigne

Novosti online

23. 02. 2024. u 09:38

DOK se krije iza navodnog imuniteta za dato mišljenje i izgovorene reči, član Visokog saveta tužilaca (VST) Predrag Milovanović ističe se na javnim sednicama ovog tužilačkog organa, koje se prenose uživo na Jutjub kanalu, po vređanju i omalovažavanju svojih kolega.

ДЕЖУРНИ ЗА КРИТИКУ СРПСКОГ НАРОДА: Миловановић се крије иза имунитета, а вређа и омаловажава кога стигне

Foto: Jutjub

On sam, međutim, među kolegama važi za labilnu, veoma agresivnu osobu, koja lako plane. 

Javnosti pokušava da se predstavi kao "borac za pravdu", a istovremeno ulazi u otvoreni sukob sa ostalim članovima VST i javno nipodaštava rad svojih starijih i daleko iskusnijih kolega.

Željan slave po svaku cenu Milovanović otvoreno vređa koga i kad stigne, bez ikakvih činjeničnih argumenata, jer istima i ne raspolaže, s obzirom na to da već nekoliko godina, od kada sedi u VST, ne radi tužilački posao.  

Milovanović je i rado viđen gost na okruglim stolovima nevladinih organizacija i Soroša, ali i dežurni sagovornik na temu pljuvanja srpskog pravosuđa na Šolakovom medijima.

A da podsetimo na incident koji je izazvao pre nepunih godinu i po dana kada je u večernjim časovima fingirao napad na sebe. 

On je lažno prijavio policiji da je napadnut od strane, ni manje ni više, nego dvoje mladih u Mirijevu.

Do incidenta je došlo kada je, bez povoda, Milovanović prišao mlađem paru koji se raspravljao oko nečega na ulici i počeo da im se meša u komunikaciju.

Na to mu je mladić od 21 godine rekao ''da gleda svoja posla i da odje*e''.

Nakon toga, Milovanović je mobilnim telefonom pozvao policiju kako bi prijavio navodne uvrede, zloupotrebljavajući svoju tužilačku funkciju i predstavljajući se kao zamenik Drugog osnovnog javnog tužioca.

Mladić je pokušao da mu prekine razgovor, rečima “je l' si ti, čoveče, lud, zašto zoveš policiju?” i zamahnuo rukom prema Milovanovićevom telefonu koji mu je ispao iz ruke na zemlju.

Policija je tim povodom kontaktirala sa nadležnim tužiocem koji je procenio da u prijavljenom događaju nema elementa bilo kog krivičnog dela i da se ne radi o napadu na tužioca, kako je to Milovanović pokušao da predstavi policiji.

Učesnici ovog događaja, devojka od 19 godina i mladić od 21 su dali svoje izjave policiji, nakon čega su pušteni kući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (56)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave