RASPAD NESTOROVIĆEVOG POKRETA

Novosti online

21. 02. 2024. u 14:42 >> 16:21

POKRET "MI - Glas iz naroda" koji je predvodio dr Branimir Nestorović raspao se, a sve je potvrđeno saopštenjima koje su izdali iz tog Pokreta i izjavama samog Nestorovića.

РАСПАД НЕСТОРОВИЋЕВОГ ПОКРЕТА

Foto: Printscreen

Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su demonstrativno napustili Pokret "Mi - Glas iz naroda", navodi se u saopštenju ovog pokreta objavljenom na njihovom sajtu.

Kako se navodi, "u senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke, iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača".

- Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret, a za njim i Aleksandar Pavić, navodi se u saopštenju. 

- Pokret, međutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević, prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević. Prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju - saopštavaju iz Pokreta i dodaju: - Ovim povodom, sutra, 22. 2. 2024, u 13 časova, u Medija centru biće održana konferencija za štampu Pokreta "Mi - Glas iz naroda".

Nakon saopštenja iz Pokreta, usledilo je novo saopštenje kojim su Nestorović i Pavić potvrdili nesuglasice unitar Pokreta koje su dovele do raspada. 

- Naime, tačno je da su prof. dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić napustili sastanak osnivača Udruženja građana MI – GLAS IZ NARODA održan u utorak 20.2.2024. Međutim tom napuštanju su prethodila izuzetno neprijatna i neprihvatljiva dešavanja koja su dovela do tog raspleta - navodi se u saopštenju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave