GENOCIDNI POTEZI KURTIJA: Prvom transportu dinara posle sramne odluke Prištine o zabrani zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju

Novosti online

07. 02. 2024. u 13:14

VLASTI u Prištini nisu danas dozvolile da dinari namenjeni isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na prostor južne srpske pokrajine.

ГЕНОЦИДНИ ПОТЕЗИ КУРТИЈА: Првом транспорту динара после срамне одлуке Приштине о забрани забрањен улаз на Косово и Метохију

Foto: D.Z.

Kako je Kosovu onlajn rečeno u Narodnoj banci Srbije, iako je vozilo sa srpskim dinarima bilo upućeno na prelaz Jarinje prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim procedurama, ono je danas vraćeno sa prelaza Jarinje i to bez ikakvog obrazloženja ili odbijenice.

Blindirano vozilo sa dinarima koje je upućeno iz filijale NBS u Kragujevcu na Jarinje stiglo je oko 11 časova gde je novac u dinarima trebalo da preuzme vozilo britanske firme „Henderson“ koja poseduje licencu za transport novca sa kojom NBS uspešno godinama sarađuje.

Dinare je trebalo da preveze u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću.

Međutim, kako javlja reporter Kosovo onlajn, posle višesatnog čekanja odobrenja iz Prištine, dozvola nije stigla i ulaz dinarima je zabranjen.

Reč je o prvom transportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Kosova o zabrani prometa dinara.

- Cilj te odluke (zabrane dinara) jeste etničko čišćenje srpskog stanovništa sa teritorije celog Kosova i Metohije ili, kao što piše u Konvenciji o genocidu - "namerno podvrgavanje" Srba nepodnošljivim uslovima za život. To je ono što čine svakog dana - rekao je ranije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (53)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)