KOJE KORAKE ĆE BEOGRAD PREDUZETI: Detalji hitnog sastanka Vučića sa ministrima povodom odluke Kurtija da danas zabrani dinar

Tanjug

31. 01. 2024. u 07:15

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić održao je u sinoć uveče hitan sastanak sa pojedinim ministrima Vlade Srbije, nakon što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio predlog SAD, EU i zemalja Kvinte i odlučio da zabrana upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji počne danas, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu.

КОЈЕ КОРАКЕ ЋЕ БЕОГРАД ПРЕДУЗЕТИ: Детаљи хитног састанка Вучића са министрима поводом одлуке Куртија да данас забрани динар

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Na sastanku održanom u Predsedništvu bilo je reči o narednim koracima koje će Beograd tim povodom preduzeti.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je u utorak u Prištini da će vlada privremenih institucija danas izneti informacije o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji.

On je nakon susreta sa premijerom i predsednicom privremenih prištinskih institucija, Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani, rekao da je u razgovorima bilo reči o odluci centralne banke o suspenziji dinara, ali nije želeo da iznese više detalja.

- Pomenuli smo pitanje odluke Centralne banke Kosova, ali neću da budem portparol (tzv.) kosovske vlade. Biće informacija koje će biti saopštene (u sredu) - rekao je Lajčak. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (72)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)