BRNABIĆEVA O „IZBORNIM NEPRAVILNOSTIMA”: I ja sam čula da postoji Jeti, pa to ne znači da stvarno postoji

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 01. 2024. u 10:47

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, gostujući u Jutarnjem program televizije Kurir, rekla je da je sinoćna sednica parlamentarne skupštine Saveta Evrope brojala dvadesetak poslanika, što govori da tema nije naišla na neki odjek.

БРНАБИЋЕВА О „ИЗБОРНИМ НЕПРАВИЛНОСТИМА”: И ја сам чула да постоји Јети, па то не значи да стварно постоји

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

- Imali smo prilike da svojim očima vidimo kako je izgledala sinoćna sednica i koliko je interesovanje bilo za izbore u Srbiji. Bila je veoma nalik sednici Evropskog parlamenta i nije izazvala ni blizu pažnje koliko je to želela opozicija okupljena oko Dragana Đilasa - rekla je premijerka.

O tome da je posmatrač Fride na sednici rekao da je obišao sva biračka mesta koja je želeo, ali da iako nigde nije video nepravilnosti, o njima je „čuo”, Brnabićeva je izjavila: „I ja sam čula da postoji Jeti, pa to ne znači da on postoji”.  Premijerka je istakla i da je sama sednica prošla bez pominjanja međunarodne istrage o kojoj priča Đilasova opozicija.

- Sramotno je da imate domaću opoziciju koja osporava suverenitet svoje zemlje i traži međunarodnu istragu - rekla je premijerka i dodala da opozicija ne može da se pomiri sa svojim porazom, ali to su najavili i pre održavanja samih izbora. Ona je rekla i da je već 17. decembra uveče, na dan izbora, pobeda sa milion glasova razlike bila neupitna.

Podsećamo, juče je održana sednica parlamentarne skupštine Saveta Evrope, na kojoj je političar Pjer Alan Fride, koji je i sam bio posmatrač izbora, rekao da on lično nije video nikakve nepravilnosti, ali je čuo od drugih mnogo o tome. Sa druge strane, jutros je poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac Evropske unije za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio da ne predviđa bilo kakvu međunarodnu istragu izbora u Srbiji.

- Očekujemo da se formiranje institucija odvija u skladu sa izbornim rezultatima, a mislim da je važno da izborne rezultate u potpunosti prihvate sve strane - istakao je Bilčik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu