ODRŽANA SEDNICA REPUBLIČKE IZBORNE KOMISIJE: Odbačen prigovor liste "Srbija protiv nasilja"

M.St.

04. 01. 2024. u 16:30

REPUBLIČKA izborna komisija odbila je danas prigovor birača Gorana Đurića iz Pirota kao neosnovan, a prigovor predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" Marinike Tepić i Miroslava Aleksića odbijen je kao neblagovremen.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА РЕПУБЛИЧКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ: Одбачен приговор листе Србија против насиља

Foto: Novosti

Đurić je podneo prigovor Gradskoj izbornoj komisiji Pirota protiv zbirnog izveštaja o rezultatima glasanja na teritoriji grada Pirota, i to za svih 86 biračkih mesta, u kom između ostalog navodi i da je nedostajalo 200 glasačkih listića za glasanje na biračkim mestima pa da tako nije bilo moguće pouzdano utvrditi rezultate glasanja, a navodi i sumnje o fiktivnom prijavljivanju birača i smatra da to kompromituje ceo izborni proces.

Kako je naveo predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, Gradska izborna komisija grada Pirota je primila zapisnike o radu biračkih odbora sa svih 86 biračkih mesta, kao i rešenja doneta o ispravljanju zapisnika sa devet biračkih mesta i nije donela nijedno rešenje, kojim se konstatuje da se na nekom biračkom mestu, ne mogu utvrditi rezultati glasanja, kao ni rešenje koje je poništilo glasanje na određenom biračkom mestu.

 - Što se tiče navoda podnosioca prigovora o fiktivnim prebivalištima na teritoriji Srbije, on tim svojim tvrdnjima, ni na koji način ne dovodi u vezu sa sprovođenjem izbora na teritoriji grada Pirota, niti ukazuje na koji način je navodno sporno prijavljivanje kompromitovalo izborni proces, pa predložim da ovaj prigovor odbijemo kao neosnovan -rekao je Dimitrijević.

Prigovor predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" odbijen je kao neblagovremen, jer je zakonski rok za podnošenje prigovora istekao 27. decembra 2023. a oni su prigovor predali 29. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)