POZVANI NA SASLUŠANJE I NAPLAĆENA IM KAZNA: Privrednici sa severa KiM završili u policijskoj stanici

D. Z.

28. 12. 2023. u 14:07

ZBOG mirnog protesta privrednika sa severa Kosova i Metohije koji je u ponedeljak održan u centru Kosovske Mitrovice na šetalištu, a kada su privrednici i građani potpisivali peticiju zbog zabrane uvoza srpske robe, dvojica privrednika Nenad Božović i Dušan Gašić pozvani su danas na salušanje u policijsku stanicu i kažnjeni sa po sto evra jer su tretirani kao organizatori protesta.

ПОЗВАНИ НА САСЛУШАЊЕ И НАПЛАЋЕНА ИМ КАЗНА: Привредници са севера КиМ завршили у полицијској станици

foto d.z.

Međutim, prema navodima ovih privrednika, protest je bio spontan jer su vlasnici privrendih subjekata želeli da peticijom zatraže da se ukine zabrana uvoza robe iz centralne Srbije, a koju je prištinski režim uveo 24 juna. Iako protest nije bio najavljen, privrednici i građani nisu ometali saobraćaj jer je potpisivanje peticije bilo na šetalištu i kako naglašavaju nije ni bilo organizatora.

- Privrednici i građani su se toga dana samoinicijativno okupili jer je bila ideja da se pokrene peticija kojom se traži ukidanje zabrane robe iz centralne Srbije. Suština našeg zahteva jeste da ostavrimo osnovno ljudsko pravo da kupujemo i koristimo robu koju želimo bilo da je iz Srbije, Turske ili Bangladeša - kazao je Gašić.

On je pojasnio da potpisivanje peticije traje još sutra, a da će se potom predati kosovskim privremenim institucijama koje su i donele odluku o zabrani ulaska robe iz centralne Srbije na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)