GODINU DANA NAKON HAPŠENJA: Danas održano pripremno ročište u slučaju Gavrila Milosavljevića iz Istoka

D. Z.

07. 12. 2023. u 15:51

PRED Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini održano je pripremno ročišto u slučaju Gavrila Milosavljevića iz Istoka koji je osumnjičen za navodne ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

ГОДИНУ ДАНА НАКОН ХАПШЕЊА: Данас одржано припремно рочиште у случају Гаврила Милосављевића из Истока

foto privatna arhiva

Posle čitanja optužnice, Milosavljević se pred sudskim većem izjasnio da nije kriv, a kako je pojasnio njegov branilac advokat Dejan Vasić, prvo pojavljivanje Milosavljevića pred sudom danas je godinu dana nakon njegovog hapšenja.

- Gavrilo Milosavljević je uhapšen u Istoku istog dana kada je uspeo da legalizuje i dobije posedvoni list kao vlasništvo nad stanom svoje majke koja je kidnapovana i ubijena 1999. godine. On je i ranije dolazio bezbroj puta u svoje rodno mesto, a optužen je da je navodno bio učesnik u masovnim ubistvima zatvorenika albanske nacionalnosti u zatvoru Dubrava 1999. godine – istakao je posle saslušanja Milosavljevića advokat Dejan Vasić koji najavljuje prigovor povodom brojnih nedostataka optužnice.

Inače, povodom nekih dokaza, koji su, po njemu, nezakonito pribavljeni u pogledu same osnovane sumnje i svega ostalog što, kako tvrdi, optužnici nedostaje. Inače, optužnica je danas „prezentovana“ čitanjem tri izjave jednog jedinog svedoka u čiji kredibilitet advokat Vasić sumnja.

- Možda je, ipak, potrebno da se taj jedan svedok sasluša pa da svi mi koji budemo prisutni i koji budemo videli, možda drugačije sagledamo sve ove stvari – kazao je posle ročišta advokat Vasić dodajući da je zatražio ublažavanje mere pritvora za Milosavljevića, iako, kako dodaje, zna da taj zahtev neće biti prihvaćen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)