VUČIĆ O ZAHTEVU IZ BRISELA: EU bi defakto zatvorila vrata za Srbiju ako Ohridski sporazum uvrsti u poglavlje 35

Novosti online

01. 12. 2023. u 20:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da je moguće da se Ohridski sporazum, u celini, uvrsti u poglavlje 35, zato što bi time, kako je rekao, defakto zatvorili vrata za Srbiju.

ВУЧИЋ О ЗАХТЕВУ ИЗ БРИСЕЛА: ЕУ би дефакто затворила врата за Србију ако Охридски споразум уврсти у поглавље 35

Foto: Novosti

Vučić je tako odgovorio na pitanje RTS-a da li je izvesnije da će takav predlog kočiti Srbiju ili je to zeleno svetlo za formiranje Zajednice srpskih opština.

Mediji su, inače, preneli da će Evropska unija tražiti od Evropske komisije da uvrsti obaveze iz sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa između Srbije i tzv. Kosova, u pregovore o članstvu između Beograda i Brisela.

Vučić je podsetio da postoje stvari koje Srbija hoće da implementira, dodajući da je to nebrojeno puta rekao i Emanuelu Makronu i Olafu Šolcu i svima drugima, kao i šta je to što je apsolutno nemoguće.

-Ako vi stavite u to da je članstvo Kosova u UN deo poglavlja 35, onda nam je jasno da ne želite Srbiju. Ne verujem da je to moguće i prosto mislim da takvu odluku neće doneti, rekao je Vučić.

Što se tiče drugih stvari u Briselu u kojima su govorili o tome da smo mi spremni da otvorimo klaster ceo, što je više poglavlja od jednog, ja znam da jesmo, dodao je Vučić.

-I u tom ekonomskom i energetskom smislu mi smo dovoljno spremni, ne samo da otvorimo već da posle izvesnog perioda ili kratkog perioda i zatvorimo ta poglavlja, ali su oni dodali da to zavisi naravno od razgovora sa Prištinom, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je važno da Srbija bude na evropskom putu i da se pošalju dobre poruke po tom pitanju, ali je važno i da ljudi vide da zemlja i naša ekonomija dobro radi, da i kada se radi na energetici, da se rade dobre stvari za zemlju da se radi ono što podržava Evropska unija, ali da u stvari to zavisi od političkih kriterijuma, a to je uvek Kosovo i Metohija.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (43)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!