SRBIJA JE SPREMNA DA DOPRINESE SVIM INICIJATIVAMA ZELENE AGENDE: Predsednik Vučić objavio snimak susreta sa domaćinima KOP28 (VIDEO)

Novosti onlajn

01. 12. 2023. u 09:50

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić je na Samitu lidera o klimatskim promenama KOP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

СРБИЈА ЈЕ СПРЕМНА ДА ДОПРИНЕСЕ СВИМ ИНИЦИЈАТИВАМА ЗЕЛЕНЕ АГЕНДЕ: Председник Вучић објавио снимак сусрета са домаћинима КОП28 (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Hvala dragom prijatelju šeiku Mohamed bin Zajedu i uvaženom generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu na pozivu da učestvujem na najznačajnijem i do sada najvećem skupu svetskih lidera o klimatskim promenama KOP28.

Ovaj Samit održava se u senci velikih globalnih sukoba i previranja, dok izazovi u očuvanju planete, kao jedinog doma za sve nas, postaju sve veći.

Srbija ozbiljno pristupa ovim pitanjima i spremna je da doprinese svim inicijativama koje za cilj imaju efikasnu energetsku tranziciju, veću i ravnomerniju inkluzivnost u upravljanju klimatskim promenama, kao i odgovorno postupanje u upotrebi fosilnih goriva i emisiji ugljenika. Naša zemlja ostaje privržena politici zelene agende u koju će dodatno ulagati, svesna da sve ono što radimo danas, ostaje kao zalog generacijama koje dolaze - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

BONUS VIDEO: Završne reči predsednika Aleksandra Vučića na mitingu u Užicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (67)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)