"DOBRO NAM DOŠLI, DRAGI PRIJATELJU": Vučić dočekao predsednika Kipra, važni sastanci u planu (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 11. 2023. u 13:55 >> 14:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao predsednika Kipra Nikosa Hristodulidisa ispred Palate Srbija.

ДОБРО НАМ ДОШЛИ, ДРАГИ ПРИЈАТЕЉУ: Вучић дочекао председника Кипра, важни састанци у плану (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: printskrin/Instagram

- Dobro nam došli, dragi prijatelju. Radujem se Vašoj poseti, uveren da ćemo zajedničkim radom dodatno osnažiti saradnju i prijateljstvo između naših država i naroda - napisao je predsednik Vučić na društvenim mrežama.

Doček ispred Palate Srbija

Gost sa Kipra je dočekan uz najviše državne počasti, uz gardu Vojske Srbije i crveni tepih, a u delegaciji Srbije koja je dočekala Hristodulidisa su ministri odbrane i spoljnih poslova Miloš Vučević i Ivica Dačić.

Na početku posete intonirane su himne Srbije i Kipra.

Foto Printskrin/Tanjug AP

FOTO: Printskrin/Tanjug AP

FOTO: Printskrin/Tanjug AP

FOTO: Printskrin/Tanjug AP

Foto Printskrin/Tanjug AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle svečanog dočeka podelio na svom Instagram nalogu fotografiju njega i prvog čoveka Kipra.

Foto: Printskrin

Plan posete

Predsednika Republike Kipar Nikos Hristodulidis od danas boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, a ugostiće ga predsednik Aleksandar Vučić.

Ceremonija svečanog dočeka predviđena je ispred Palate ''Srbija'', posle čega će uslediti sastanak Vučića i Hristodulidisa, saopštila je pres-služba predsednika.

U okviru posete planiran je plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar, a posle njega i izjave za medije dvojice predsednika.

Drugog dana posete biće održan Savet za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar, a zatim ceremonija potpisivanja niza memoranduma o razumevanju u prisustvu Vučića i Hristodulidisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)