"PODRŽAVAM PREDSEDNIKA ZBOG KOSOVA I METOHIJE" Gujon na skupu u Smederevu: Želim da se borim zajedno sa vama i sa Vučićem

Novosti online

12. 11. 2023. u 12:46

DIREKTOR Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon, obratio se u Smedervu na Trećem predizbornom skupu liste „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ gde je ispričao kako je izgledao njegov dolazak u Srbiju.

ПОДРЖАВАМ ПРЕДСЕДНИКА ЗБОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ Гујон на скупу у Смедереву: Желим да се борим заједно са вама и са Вучићем

Foto: N. Živanović

- Da mi je neko rekao 2004. kada sam pakovao kofer da odnesem pomoć žrtvama pogroma na KiM da ću danas biti ovde - ne bih mu ni u snu poverovao. Ali život je čudo, a ko ne veruje u čuda, čudo mu se nikada neće ni dogoditi - rekao je Gujon. 

Ispričao je kako je izgledao njegov dolazak u Srbiju. 

- Došao sam zbog laži koje su se širile o srpskom narodu, zbog svojih roditeljima koji nisu verovali u te laži, hteo sam da upoznam i ja te moderne Gale, koji ponosno stoje.

- Srbi su kao hrast, možete ga silom oboriti ili iseći, ali se saviti nikada neće - citirao je Gujon Alfons de Lamartin. 

Kako kaže, ostao je u Srbiji jer ga je srpski narod prihvatio kao nekog svog. 

- Zato želim da se borim zajedno sa vama, sa predsednikom Vučićem, da se borim za našu Srbiju, za otadžbinu naše dete, naših unuka - rekao je on. Dodao je da je Srbija trenutno na raskrsnici - na jednoj strani je buudućnost, na drugoj vraćane u prošlost i vreme kada se Srbija stidela svojig heroja. 

Kako kaže, predsednika Vučića podržava zbog našeg Kosova i Metohije, ali i dobrih rezultata - izgradnja škola i bolnica, zato što je Srbima vratio ponos - poručio je Gujon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)