PETKOVIĆ POTVRDIO UČEŠĆE U NOVOJ RUNDI DIJALOGA: Direktor Kancelarije za KiM 16. novembra u Briselu

Tanjug

09. 11. 2023. u 09:35

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković prihvatio je poziv specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka i učestvovaće u novoj rundi dijaloga s Prištinom koja je zakazana za 16. novembar u Briselu, rekli su danas u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

ПЕТКОВИЋ ПОТВРДИО УЧЕШЋЕ У НОВОЈ РУНДИ ДИЈАЛОГА: Директор Канцеларије за КиМ 16. новембра у Бриселу

Foto Tanjug

Kako je rečeno, Petković će u Brisel otputovati sa svojim ekspertskim timom na najvišem nivou.

- Beograd je oduvek bio kredibilna i konstruktivna strana u dijalogu i spreman da se sva otvorena pitanja rešavaju za pregovaračkim stolom, dok Priština razgovore odbija ili uslovljava. Direktor Petković je odmah pozitivno odgovorio na poziv EU za novu rundu dijaloga u četvrtak, kao što smo to učinili i na prethodni predlog za dijalog 7. novembra koji je Bisljimi odbio. Naša strana i sada će dosledno i uporno insistirati na tome da što pre dođe do deeskalacije situacije na severu KiM kao i zaustavljanja krize koju generiše Priština svojim jednostranim i nasilnim akcijama, a takođe, presudno važan segment predstavljaće i razgovori o formiranju ZSO gde će Beograd insistirati na svim garantovanim pravima za srpski narod u skladu sa sporazumima iz 2013. i 2015. godine - rekli su za Tanjug u Kancelariji za KiM.

BONUS VIDEO: BRNABIĆ: U Srbiji vas u reformama sapliću oni koji su navodno za reforme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!