MI SMO KAMIČAK U CIPELI: Vučić istakao da svi u EU vide šta radi Kurti

Novosti online

05. 11. 2023. u 18:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostujući povodom 80 godina od osnivanja Tanjuga govorio je i o situaciji na Kosmetu i pritiscima koje trpi Srbija.

МИ СМО КАМИЧАК У ЦИПЕЛИ: Вучић истакао да сви у ЕУ виде шта ради Курти

Foto Tanjug

Vučić je istakao da oni savršeno vide šta radi Kurti.

- Jesu li oni svi priznali nezavisnost? Oni nikada neće reći da su se prešli zbog toga. Prost je razlog. Ne zaboravite, mi smo kamičak u cipeli, i to moje tvrdoglavo ponavljanje... - istakao je Vučić.

Kada imate ispravne premise dođete do tačnih zaključaka,istakao je Vučić.

- Sada kada imate sukob u Gazi i kada vidite reakcije širom sveta koje to izaziva, gde se ruši čitav poredak, i što Zelenski sa pravom kaže da je deo pažnje otišao na drugu stranu, jasno vam je da svi čekaju svoj trenutak, Svi žele da još malo ojačaju i vide da Izrael nije neranjiv. Izrael pokušava da reši stavri na način da ne bude ugrožen u skorijem preiodu što mislim da je teško. Drugi su videli njegovu ranjivost i mislim da se to neće lako desiti... prave se poređenja sa Prvim i Drugim svetskim ratom, ima sličnosti ali i razlika - pojašnjava Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić izjavio je danas da se u Briselu plaše botova Aljbina Kurtija, koji preko društvenih mreža imaju veliku uticaj na briselsku politiku.

Vučić je zahvalio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen što se ponašala mnogo korektnije od nekih evropskih kolega, jer nije htela da reaguje na prvu loptu kada su svi tražili da se uvedu određene meru Beogradu po svaku cenu.

Ali ne o pitanju KiM, jer ona misli isto što i svi oni misle kada je o tome reč, rekao je Vučić.

-Hvala EU na ogromnom novcu za prugu Beograd - Niš i što ona nije htela da reaguje na prvu loptu kada su svi tražili da se uvedu određene meru po svaku cenu Beogradu i došla je i htela da sasluša našu stranu, naveo je je Vučić u intervjuu za Tanjug.

On je rekao da mnogi ambasadori na KiM u Prištini koji se ponašaju kao da su albanski političari, ne razmišljaju da te vesti dolaze do nas.

-I praveći mnogo problema svojim kolegama ovde, dodao je Vučić.

Kazao je da za razliku od toga fon der Lajenova bila sasvim fer kada je bila u Beogradu.

-Ursula je rekla ono što oni misle i žele, bila je fer u Beogradu, nije htela to da kaže u Beogradu. Oni to žele, to je potpuno normalno iz njihovog ugla, to žele Nemačka, Francuska, Italija i SAD. Je l hoćete da oni u jeku kampanje za NATO ulaze u kampanju za evrpske parlamentarne izbore koji su u maju, do tada ima šest, i da treba da kažu ono što se njima ne sviđa, rekao je Vučić.

Kako je rekao, prištinski botovi su fantastično oružje u rukama Kurtija.

Oni se u Briselu toliko plaše njihovih botova i trolova, jer misle da oni predstavljaju javno mnjenje, dok ih naši ljudi ne doživljavaju kao ozbiljnu konkurenciju, već će da gledaju protiv svoje zemlje nešto da kažu.

-To kod njih neće da se desi nikada, uvek će prvo sve da izgovore protiv Vučića i Srbije, pa tek onda njihove unutrašnje stvari, dodao je Vučić.

Društvene mreže imaju neverovatan uticaj čak i na briselsku politiku, naglasio je Vučić i dodao da mu je i specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak jednom prilikom rekao da prištinska strana vrši veliki pritisak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)