OGROMNA ČAST SE UKAZUJE SRBIJI: Premijerka Brnabić nakon sastanka sa kineskim premijerom (FOTO)

Tanjug

04. 11. 2023. u 12:11

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić, koja će se tokom posete Kini sastati i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, očekuje da će se na tom sastanku potvrditi čelično prijateljstvo dve zemlje.

ОГРОМНА ЧАСТ СЕ УКАЗУЈЕ СРБИЈИ: Премијерка Брнабић након састанка са кинеским премијером (ФОТО)

Foto: Printskrin/Instagram/anabrnabic

Premijerka je ukazala da Kina ovakvim sastancima pokazuje koliko je Srbija važna za tu zemlju.

- Ogromna čast je ukazana Srbiji. Pre dve nedelje je predsednik Aleksandar Vučić imao sastanak sa predsednikom Si Đinpingom, sada sam ja kao predsednica Vlade imala sastanak sa kineskim premijerom, a imaću i sa predsednikom Si Đinpingom. To pokazuje uvažavanje Kine prema Srbiji - rekla je Brnabić novinarima u Šangaju.

Ona je prenela da joj je kineski premijer Li Ćiang rekao da je Vučić jedna od najpoznatijih ličnosti u Kini što, kako kaže, pomaže i u političkim i ekonomskim odnosima, ali i u promociji turizma.

Premijerka je rekla da sastanak sa kineskim predsednikom treba da služi na ponos svim građanima i da je politički jako značajan. Podsetila je i da je 2022. godine, prvi put posle 28 godina, uspostavljena direktna avio linija između Srbije i Kine.

- Sa premijerom Državnog saveta Narodne Republike Kine Li Ćiangom. Gospodina Lija poznajem od svoje prethodne posete Šangaju, 2019. godine i drago mi je što smo imali priliku da se ponovo sretnemo. Ponovio je čvrst stav Narodne Republike Kine u vidu poštovanja međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Na tome će naša zemlja zauvek biti zahvalna Kini. Moja poseta dolazi samo mesec dana nakon posete predsednika Vučića Pekingu i premijer Li je rekao na sastanku da je naš predsednik izuzetno popularan u Kini, što Srbiji otvara mnoga vrata. Kruna našeg prijateljstva je ugovor o slobodnoj trgovini koji će našoj zemlji, privredi i svim građanima doneti mnogo koristi - napisala je premijerka na svom zvaničnom Instagram nalogu i dodala:



- Nastavljamo dalje da radimo na produbljivanju naše saradnje, a akcenat će u budućnosti, pored političke saradnje biti na privredi i turizmu. Posebno cenimo izjavu kineskog premijera da će nastaviti da podržavaju kineske kompanije u investiranju u Srbiju i da će kinesko tržište biti još otvorenije za srpske proizvode.

BONUS VIDEO: IDEMO U DRUGO POLUVREME - Premijerka dala podršku listi SNS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu