ZABORAVITE NA REDOVE I ČEKANJE: Evo kako će građani sami moći da upišu ili promene svoje podatke u biračkom spisku

Novosti online

01. 11. 2023. u 23:36

PUTEM portala eUprava, svi građani mogu potpuno besplatno da elektronski podnesu zahtev za upis ili promenu podataka u biračkom spisku, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

ЗАБОРАВИТЕ НА РЕДОВЕ И ЧЕКАЊЕ: Ево како ће грађани сами моћи да упишу или промене своје податке у бирачком списку

Foto Z. Đurić

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podsetilo je da je, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu u cilju dodatnog unapređenja Jedinstvenog biračkog spiska uspostavilo novu uslugu na Portalu eUprava – Zahtev za upis/promenu podataka u Jedinstvenom biračkom spisku.

Kako se dodaje u saopštenju, usluga građanima omogućava da posredstvom Portala eUprava izvrše uvid u podatke koji se o njima vode u biračkom spisku, podnesu zahtev za njihov upis ili promenu, kao i da im odgovarajuće rešenje u obliku elektronskog dokumenta bude dostavljeno u njihovo eSanduče.

Da bi građani pokrenuli ovu uslugu, potrebno je da budu punoletni državljani Srbije koji su registrovani korisnici Portala eUprava i prijavljeni mobilnom aplikacijom ConsentID ili kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.

Nakon prijave na Portal eUprava, korisnik može izvršiti uvid u svoje podatke klikom na ekran Jedinstveni birački spisak i po potrebi podneti zahtev za izmenu podataka.

Usluga je besplatna, a svaka osoba može isključivo za sebe da podnese zahtev.

Iz Ministarstva navode da omogućavanje građanima da elektronskim putem ostvare uvid u birački spisak, kao i da podnesu zahtev za upis ili promenu podataka u biračkom spisku, predstavlja iskorak u potpunoj digitalizaciji i stvaranju uprave po meri svih građana.

BONUS VIDEO: SRBIJA MORA DA OSTANE NEZAVISNA, JAKA, I DA NAPREDUJE DALjE - Snažne poruke podrške listi SNS-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)