"JA TO NE KRIJEM PRED NAŠIM NARODOM" Vučić: Dve najveće prepreka za nas su KiM i sankcije Ruskoj federaciji

Novosti online

31. 10. 2023. u 15:27

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je da su dve najveće prepreke na evropskom putu Srbije KiM i sankcije Ruskoj federaciji.

ЈА ТО НЕ КРИЈЕМ ПРЕД НАШИМ НАРОДОМ Вучић: Две највеће препрека за нас су КиМ и санкције Руској федерацији

Foto Tanjug

- Kratko smo razgovarali o medijskim izmenama zakona. U stvari ja sam pitao evropske partnere, šta oni misle, to su svakako pozitivni koraci. Ursula je na veoma blag način rekla šta su naši problemi na putu ka EU. Ja to ne krijem pred našim narodom, jedno je naša neusklađenost sa evropskom spoljnom politikom, odnosno neuvođenje sankcija Ruskoj federaciji, a drugo naš odnos sa Prištinom, gde tu veći deo krivice nije na našoj strani. U svakom slučaju to su dva velika problema. Ako smem da primetim, dve najveće prepreka za nas su KiM i sankcije Ruskoj federaciji - istakao je predsednik Vučić, nakon susreta sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

- U svakom slučaju zahvalan sam ne lepim porukama. Ja sam joj rekao da mi svoje goste poštujemo, ali da ja ne krijem da kažem šta su naši problemi sa kojima se suočavamo. Mi ćemo nastaviti svoj evropski put i beskrajno sam zahvalan evropskim poreskim obveznicima na ogromnoj podršci i predsednici Fon der Lajen. Nama ostaje da zasučemo rukave i pokušamo da uradimo sve što je moguće, a što nije direktno suprostavljeno našim vitalnim državnim interesima - kazao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (98)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona