MALI OPOZICIONIM POSLANICIMA: Dosta paušalnih ocena, dajte konkretne cifre

Novosti online

24. 10. 2023. u 15:35

PREDLOG budžeta za 2024. godinu napravljen je na istim osnovama kao i ovogodišnji, ali, nažalost, u Parlamentu ne čujem konstruktivne kritike šta bi to moglo bolje, poručio je danas za skupštinskom govornicom potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

МАЛИ ОПОЗИЦИОНИМ ПОСЛАНИЦИМА: Доста паушалних оцена, дајте конкретне цифре

Foto: Z. Jovanović

- Dobijam prazne argumente i paušalne ocene. Kažete budžet nije odgovoran, ali ne kažete kako, kažete može bolje, ali nema argumenata kako. Budžet je zapravo na istim osnovama, jer su isti ciljevi u njemu, a to su građenje pruga, brzih saobraćajnica, škola, bolnica, nastavak rasterećenja zarada, nastavak povećanja plata, penzija, minimalne zarade - rekao je Mali tokom žučne rasprave u Skupštini u kojoj se već drugi dan raspravlja o predlogu Zakona o budžetu za 2024. godinu.

On je poručio opozicionim poslanicima da su njihove političke stranke već pokazale kako se to vodi zemlja, ali, kako je rekao, pljačkanjem.

- Ako imate nešto konkretno, konstruktivno, bilo bi dobro da uporedimo sa onim što ste vi radili pre 11 godina, ali sa konkretnim ciframa - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)